Τέσσερις ημέρες στο 17χρονο Τούρκο με το πλαστό διαβατήριο

Είχε συλληφθεί την Κυριακή (23/12) στις 18:30 όταν μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι θα ταξίδευε στο Λονδίνο με πλαστό διαβατήριο.


Διαβάστε επίσης  τι βρήκε η αστυνομία στην καταδίωξη στη λεωφόρο Τσερίου και πως λήστεψαν 30χρονο.


Συγκεκριμένα υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, παράνομης παραμονής και παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας διερευνά η αστυνομία εναντίον 17χρονου Τούρκου έποικου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Νίκου Τσαπή η σύλληψη έγινε αργά χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Πάφου όταν κατά τον διαβατηριακό έλεγχο που έκαναν μέλη της αστυνομίας σε επιβάτες της πτήσης για το Λονδίνο, διαπιστώθηκε μετά από εξετάσεις που έγιναν μέσω της Ιντερπόλ, ότι συγκεκριμένο Βρετανικό διαβατήριο ήταν καταγγελμένο ως κλοπιμαίο στις Βρετανικές αρχές από τις 15 /11/2012.

Ο κ. Τσαπής πρόσθεσε πως «ο 17χρονος κάτοχος του διαβατηρίου συνελήφθηκε, ανακρίθηκε και παραδέχτηκε ότι το διαβατήριο ήταν πλαστό, ότι ήταν Τούρκος υπήκοος, και ότι το αγόρασε έναντι του ποσού των 10 χιλιάδων στερλινών στην Τουρκία».

Ο κ. Τσαπής ανέφερε επίσης πως σήμερα ο 17χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα προσωποκράτησης 4 ημερών. 

Πηγή: ΚΥΠΕ