Θα τίναζαν το σπίτι του Χριστόφια; (vid)


Διαβάστε επίσης γιατί μάλλον το Μνημόνιο θα έρθει με τη νέα Κυβέρνηση και για τη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για κυβεία στη Λάρνακα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του 24H, η ποσότητα ΤΝΤ, βρέθηκε κάτω από αμυγδαλιά στην είσοδο του χωριού 15 μόλις μέτρα από τον κύριο δρόμο. Ήταν πρόχειρα τοποθετημένο εκεί, ωστόσο ο πυροκροτητής δεν ήταν συνδεδεμένος με την εκρηκτική ύλη. Ενδιαφέρον προκαλεί στους αστυνομικούς, το γεγονός ότι η συσκευασία του πυροκροτητή, ο οποίος ήταν ηλεκτρονικός, θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί ακόμη και με κινητό τηλέφωνο. Tα κρίσιμα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η αστυνομία είναι, πρώτον πότε τοποθετήθηκε η εκρηκτική ύλη και ο πυροκροτητής, δεύτερον εάν θα πήγαινε άλλο πρόσωπο για να συνδέσει τον πυροκροτητή με την εκρηκτική ύλη, τρίτον εάν αυτή η ποσότητα προοριζόταν για τον Πρόεδρο.

Δείτε τη σκηνή με τα εκκρηκτικ’α (Sigma)

Έγκυρες πληροφορίες του 24Η από ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας, αναφέρουν ότι από το συγκεκριμένο σημείο ακόμα και αν γινόταν η έκρηξη του ΤΝΤ, το σπίτι του Προέδρου δεν θα επηρεαζόταν καθώς μπροστά υπάρχει βουνό, όμως  στο σημείο που βρίσκονταν θα επηρέαζαν άμεσα την προεδρική φρουρά του Προέδρου, καθώς και το αυτοκίνητο του την στιγμή που θα περνούσε. Πληροφορίες της ιστοσελίδας μας επίσης αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος θα πήγαινε σήμερα το απόγευμα στο Κελάκι για να παραμείνει μέχρι και την Πρωτοχρονιά, πάντως αυτή την ώρα η αστυνομία συλλέγει πληροφορίες και προσπαθεί να συνδέσει το πάζλ ώστε να ξεκαθαρίσει εάν ο στόχος ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, εντοπίστηκαν τα εκρηκτικά υψηλής ισχύος γύρω στις 9:30 το πρωί, μετά από πληροφορία. Άμεσα έσπευσαν μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού όπου έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και παραλήφθηκαν τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Αγγελίδη (Sigma)

Οι τρεις ράβδοι βρεθήκαν σε απόσταση 15 μέτρων από τον κύριο δρόμο και 500 μέτρα από την εξοχική κατοικία του Προέδρου. 

Κληθείς να απαντήσει εάν τα εκρηκτικά ήταν κρυμμένα κάτω από δέντρο, ο κ. Αγγελίδης είπε πως δεν ήταν κρυμμένα αλλά τοποθετημένα και βρίσκονταν σε άριστη κατάσταση.

Σε ερώτηση αν τα εκρηκτικά πιθανόν να χρησιμοποιούνταν για εγκληματική ενέργεια εναντίον της εξοχικής κατοικίας του Προέδρου, απάντηση πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις που προβλέπεται να γίνουν σε περιπτώσεις που εντοπίζονται εκρηκτικές ύλες χωρίς να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο.