Θέμα από Οικολόγους για κονδύλια από το Ταμείο Ανεργίας ΕΕ


Διαβάστε επίσης, “Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για την φορολογία στα ακίνητα”  και “Χριστόφιας: Πολιτιστικά αντικείμενα εξήχθησαν από τα κατεχόμενα”.


Το ερώτημα πώς είναι δυνατό οι Γάλλοι εργαζόμενοι της Renault να χρηματοδοτούνται από Ταμείο Ανεργίας της ΕΕ, στο οποίο έχουν προσφύγει άλλες πέντε χώρες και η Κύπρος δεν έχει κάνει καμία αίτηση για να αντλήσει κονδύλια από αυτό το Ταμείο, έθεσε, σε σημερινές του δηλώσεις, ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

«Είναι ανεξήγητη αυτή η συμπεριφορά και αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτήν την οικονομική κρίση εντελώς άτσαλα χωρίς διεκδικητικότητα και με ανικανότητα» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι πρώτη είδηση στα σημερινά μέσα ενημέρωσης είναι η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οικονομικής βοήθειας ύψους 24,5 εκ. ευρώ για 3.500 απολυμένους της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault.

«Πολλοί από αυτούς ζουν σε περιφέρειες με οικονομικά προβλήματα όπου το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά το 15%. Προκαλεί απορία, το γεγονός ότι η Κύπρος με τους 40,000 ανέργους και το 13% ανεργίας, δεν ενδιαφέρθηκε να αντλήσει κονδύλια από αυτό το Ευρωπαϊκό Ταμείο για στήριξη των Κύπριων ανέργων. Το θέμα ήγειρε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης από τον Σεπτέμβρη του 2012», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις.

«Γιατί οι Γάλλοι άνεργοι δικαιούνται ευρωπαϊκή βοήθεια και οι Κύπριοι (και κοινοτικοί στην Κύπρο) παίρνουν ανεργιακό από τα δημόσια ταμεία της Κυπριακής Δημοκρατίας; Τελικά αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται την οικονομική κρίση με τον πιο άτσαλο και αναποτελεσματικό τρόπο, σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών», καταλήγει το Κίνημα, στην ανακοίνωση του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ