Το ανθρώπινο πρόσωπο του έδειξε ο Δήμος Λάρνακας


 Διαβάστε επίσης για τη σύλληψη Τούρκου στην Πάφο και τι βρήκε η αστυνομία στην καταδίωξη στη λεωφόρο Τσερίου.


Από το πρωί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας έγινε το αδιαχώρητο αφού δεκάδες οικογένειες μετέβησαν εκεί για να πάρουν γαλοπούλες για το αυριανό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ψωμί, κρασί και άλλα τρόφιμα ενώ τα χαμόγελα άνθισαν και στα χείλη των μικρών παιδιών τα οποία έλαβαν ρούχα και παιχνίδια από τον Αγιο Βασίλη.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος  Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ανέφερε ότι «ήταν πραγματικά μια συγκινητική ημέρα γιατί πολλοί συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και έχουμε καταφέρει να δώσουμε μέσα από εισφορές, γαλοπούλες σε οικογένειες που αυτή την περίοδο δυσπραγούν. Μόνο σήμερα έχουμε δώσει από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί από τον περασμένο Απρίλιο, τρόφιμα σε πάνω από 350 οικογένειες».

Πρόσθεσε ότι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «ήρθαν και μαθητές του Pascal English School οι οποίοι μετά από δική τους πρωτοβουλία συγκέντρωσαν  και παρέδωσαν παιχνίδια και τρόφιμα για να έχουν όλα τα παιδιά, όμορφα και χαρούμενα Χριστούγεννα. Εισφορές έγιναν επίσης από τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, από το Σύνδεσμο Φιλάθλων του Ολυμπιακού Πειραιώς και από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών. Ακόμα οι Εφορίες Λάρνακας και Αμμοχώστου έχουν ετοιμάσει 23 κιλά κουραμπιέδες και τα έφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο το πρωί για να δοθούν στις άπορες οικογένειες» είπε.

Ο κ. Λουρουτζιάτης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «το αποκορύφωμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης του μήνα Δεκεμβρίου που ο Δήμος Λάρνακας έχει καθιερώσει ως το μήνα αλληλεγγύης και προσφοράς. Θερμά θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές που εργάστηκαν και εργάζονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και τα οργανωμένα σύνολα και τα μεμονωμένα άτομα που εισφέρουν τρόφιμα, διάφορα αγαθά καθώς και παιγνίδια και ρούχα για τα μικρά παιδιά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε ότι «την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου θα είμαστε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να προσφέρουμε βασιλόπιττες και άλλα τρόφιμα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε όλους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω της οικονομικής κρίσης αφού το πρόβλημα τους είναι και δικό μας πρόβλημα» είπε και σημείωσε πως ο Δήμος της Λάρνακας είναι κοντά τους, στηρίζει και βοηθά με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Λουρουτζιάτης απάντησε πως «οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση έρχονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και ζητούν βοήθεια. Επίσης σε συνεργασία με τους ιερείς των εκκλησιών της Λάρνακας έχουμε πάρει πακέτα αγάπης προκειμένου να μοιραστούν σε άτομα των διαφόρων ενοριών που έχουν ανάγκη οποιασδήποτε βοήθειας. Το άσχημο πρόσωπο της ανέχειας δεν επιτρέπει εγωισμούς και δυστυχώς έχουμε πάρα πολύ κόσμο που χρειάζεται τη βοήθεια μας» είπε.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χριστάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος παρέδωσε στον Δήμαρχο της πόλης επιταγή ύψους χιλίων ευρώ, δήλωσε ότι «η Αστυνομία Λάρνακας δεν έμεινε ασυγκίνητη από την δύσκολη κατάσταση και το δράμα που βιώνουν οι συμπολίτες μας ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης καθώς και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Λάρνακας για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους. Ετσι συγκεντρώσαμε αυτό το μικρό ποσό για να  ενισχύσουμε έστω και με αυτά τα λίγα χρήματα το  ταμείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ