Το δάκρυ του Κ. Παπούλια στα κάλαντα (vid)


Διαβάστε επίσης για το θανατηφόρο τροχαίο παραμονή Χριστουγέννων στην Κύπρο και το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ΑΚΕΛ. 


Κάλαντα Χριστουγέννων άκουσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Κάρολος Παπούλιας άκουσε τα κάλαντα αρχικά από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την Προεδρική Φρουρά.

Ακολούθως τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έψαλλαν η χορωδία του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Μεσογείων και Λαυρεωτικής και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο η “Ελπίδα”.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία άκουσαν κάλαντα από τους Βρακοφόρους της Κρήτης οι οποίοι αφιέρωσαν και μία μαντινάδα. Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα από την Εύβοια που έψαλλε ο σύλλογος “το Αλωνάκι”, από τη Χαλκίδα.

Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο είχαν ψάλλει τα κάλαντα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση “Μαρία Κόκκορη”, το έργο των οποίων υποστηρίζει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλλαν στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ». Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλε παραδοσιακά κάλαντα και μαντινάδες, χόρεψε κρητικούς χορούς με λύρες. Ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ» έψαλλε κάλαντα του Πόντου με ποντιακή λύρα και νταούλι, χόρεψε τον πυρρίχιο χορό.

Ο κ Καμμένος ευχήθηκε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων «σε όλη την Ελλάδα, την Κρήτη και τον Πόντο, που ήλθαν σήμερα να μας ευχηθούν, Χρόνια Πολλά με Υγεία και Ευτυχία και Καλή Λευτεριά και λέμε ότι υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα υπάρχει όσο υπάρχει λεβεντιά και όσο είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την ελευθερία μας».

Οι Βρακοφόροι από την Κρήτη έψαλλαν τα κάλαντα και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στον οποίο αφιέρωσαν μια μαντινάδα για την συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση.

 

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.