Το επιτελείο Μαλά υπερθεματίζει την ενότητα στο διάγγελμα

Υποστηρίξε μάλιστα ότι μέσα από την ενότητα μπορούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.


Διαβάστε επίσης σε 48 ώρες κρίνεται η συμμετοχή του ΔΝΤ στο Κυπριακό Μνημόνιο. Διαβάστε ακόμα για τους άνεργους που είναι κάτι λιγότερο από 40.000.


“Τούτη η ώρα δεν προσφέρεται για μηδενισμούς και κινδυνολογία. Επιβάλλεται από όλους να επιδειχτεί το ύψιστο επίπεδο υπευθυνότητας και να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων για να μην προκαλέσουμε περισσότερες δυσκολίες ή να δώσουμε αφορμή σε όσους πιθανόν να επιβουλεύονται να βλάψουν τη χώρα μας”, ανάφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου, Βαλεντίνος Πολυκάρπου.

Όπως είπε, τίποτα δεν έχει τελειώσει, καθώς εκκρεμούν οι διαδικασίες μέχρι την τελική συνομολόγηση της δανειακής σύμβασης.Είναι για αυτό που λέμε ότι αυτή την ώρα κανένας δεν μπορεί να υπολογίζει σε μικροπολιτικά ή και εκλογικά οφέλη μέσα από την κατάσταση, έτσι όπως εξελίχθηκαν οι καιροί. Και οι καιροί είναι συγκεκριμένοι”, συμπλήρωσε.

Λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να εξιδανικεύσει το μνημόνιο, ωραιοποιώντας την κατάσταση και ούτε το επιτελείο Μαλά δεν επιχειρεί κάτι τέτοιο, ο κ. Πολυκάρπου αναγνώρισε ότι “πολλά από τα μέτρα που μας επιβλήθηκαν είναι σκληρά και η εφαρμογή τους θα προκαλέσει δυσκολίες στους απλούς εργαζομένους”.

Σύμφωνα με τον κ. Πολυκάρπου, το επιτελείο Μαλά αναγνωρίζει ταυτόχρονα πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η διαπραγματευτική ομάδα παρά τις πιέσεις, “εσωτερικές και εξωγενείς”, όπως είπε, πέτυχε διορθώσεις του μνημονίου. Αναφέρθηκε ειδικότερα στη διατήρηση του ελέγχου της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, την αποφυγή ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, την αποφυγή της κατάργησης θεσμικών κατακτήσεων και την μετατροπή της συνεισφοράς των εργαζομένων σε κλιμακωτή και όχι οριζόντια.

“Επαναλαμβάνουμε φορτικά ότι κανένας ή τουλάχιστον εμείς δεν χαιρόμαστε για την ένταξή μας στον μηχανισμό σταθερότητας. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και προφανώς δεν τελειώνει εδώ,” είπε και κατέληξε: Είναι για αυτό που ο Σταύρος Μαλάς επαναλαμβάνει με ένταση και κάθε αφορμή ότι οι επόμενες προεδρικές εκλογές και η τελική τους έκβαση μπορεί να καθορίσουν την κατεύθυνση που ο κάθε Κύπριος επιθυμεί να οδηγηθούν τα πράγματα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ