Το Κακουργιοδικείο απέρριψε το αίτημα του Α. Γρηγορίου


Διαβάστε επίσης: Δίκη Χατζηκωστή: Αίτημα Γρηγορίου να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους και… Οι S&P λένε ότι η Κύπρος θα πτωχεύσει αν...


Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, απέρριψε σήμερα το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Αντρέα Γρηγορίου, Μιχάλη Πική, όπως ο πελάτης του αφεθεί ελεύθερος υπό όρους για τρεις εβδομάδες, με σκοπό την υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση.

Κατά τη διαδικασία, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Σολομωνίδης ανέφερε ότι το αίτημα που έθεσε η υπεράσπιση κρίθηκε ως μη στοιχειοθετημένο.

«Δεν έχουμε καμιά δυσκολία στο να καταλήξουμε ότι το αίτημα του κ. Πική είναι με κάθε σεβασμό αστοιχειοθέτητο και γενικό», είπε ο κ. Σολομωνίδης.

Όπως πρόσθεσε, στο ιατρικό πιστοποιητικό, που παρουσίασε χθες η υπεράσπιση, δεν υποδηλώνεται εκ των πραγμάτων το νόημα του εξαιρετικά επείγοντος, που απέδωσε στην εν λόγω αναφορά ο κ. Πικής κατά την αγόρευσή του και αυτό αποτελεί μια από τις αδυναμίες που προκύπτουν κατά την προώθηση του αιτήματός του.

Το αίτημα, ανέφερε ο Πρόεδρος διαβάζοντας την ομόφωνη απόφαση, απορρίφθηκε δεδομένης της πιθανής διαφυγής του 1ου κατηγορούμενου, ο οποίος αντιμετωπίζει τις βαρύτατες κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο και φόνο εκ προμελέτης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 4ου κατηγορουμένου, Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης αιτήθηκε αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2013, με την αιτιολόγηση ότι θα απουσιάζει στο εξωτερικό.

Ανέφερε ακόμα στο δικαστήριο ότι θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα για παρουσίαση της υπεράσπισης του πελάτη του και θα κλητεύσει περίπου δεκαπέντε μάρτυρες υπεράσπισης.

Η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 7 Ιανουαρίου του 2013, στις 09:00.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ζήτησε από όλους τους συνηγόρους υπεράσπισης να αρχίσουν από τώρα να ετοιμάζουν τις γραπτές αγορεύσεις τους, για να μην υπάρξει καθυστέρηση στην διαδικασία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ