Του “ανατίναξαν” την καρδιά με αλκοόλ για να ζήσει


 Διαβάστε επίσης για την τραγωδία στην Κίνα που πέθαναν 11 μαθητές νηπιαγωγείου και  Το πιο ακριβό φρούτο του κόσμου


Απίστευτο ιατρικό συμβάν στη Βρετανία, όπου γιατροί έσωσαν ασθενή “διαλύοντας”, κομμάτι της καρδιάς του με καθαρό αλκοόλ!

Σύμφωνα με την Dailymail, οι γιατροί χρησιμοποίησαν τη σπάνια αυτή θεραπεία στον 77χρονο Ronald Aldom, ως έσχατη λύση, αφού κατάλαβαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή.

Στόχος ήταν να προκαλέσουν ελεγχόμενο έμφραγμα.

Ο Καρδιολόγος Tom Johnson, δήλωσε ότι ο ασθενής θα είχε πεθάνει, αν είχαν κάνει οτιδήποτε διαφορετικό.

Ο κ. Aldom, υπέφερε από καρδιακή διαταραχή, που ονομάζεται “κοιλιακή ταχυκαρδία” και η οποία προκλήθηκε από προηγούμενο έμφραγμα.

Η ιατρική ομάδα μέσω ενός καθετήρα εντόπισε το σημείο της καρδιάς, που παράγει τους συγκεκριμένους επικίνδυνους παλμούς. Στη συνέχεια με ένα μικρό μπαλονάκι, διοχέτευσαν καθαρό αλκοόλ στην αρτηρία, προκαλώντας ελεγχόμενο έμφραγμα.

Αυτό διέλυσε τον επικίνδυνο καρδιακό μυ, επιτρέποντας στην καρδιά, να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Νωρίτερα, οι γιατροί είχαν σκεφθεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με φαρμακευτική αγωγή και “ηλεκτρική εκτομή”, αλλά έκριναν ότι δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τις παραπάνω θεραπείες και ο ασθενής να επιζήσει. Τελικά όλα πήγαν καλά και ο ασθενής βγήκε από το νοσοκομείο μέσα σε τρεις μέρες!

Είναι υπέροχο, που οι γιατροί, προσπάθησαν τα πάντα στην περίπτωσή μου. Αν δεν το είχαν κάνει, δεν θα ήμουν εδώ τώρα”, δήλωσε περιχαρής ο κ. Aldom

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο  news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.