Τουρκία-Συρία: Έτοιμοι να αναπτυχθούν οι Πάτριοτ του ΝΑΤΟ


Διαβάστε επίσης, “Τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ονειρεύεται ο Σόιμπλε” και “Το πρωτοχρονιάτικου λαχείο ελπίδα σωτηρίας για τους Ισπανούς”.


Η ανάπτυξη αυτή των πυραύλων, “που θα έχει περαιωθεί εντός των προσεχών εβδομάδων, θα είναι καθαρά αμυντικού χαρακτήρα”, υπενθυμίζει το ΝΑΤΟ στην ανακοίνωσή του.

“Δεν πρόκειται να υποστηρίξει καμία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, ούτε κάποια επιθετικού τύπου επιχείρηση. Στόχος της είναι να αποτρέψει οποιαδήποτε απειλή ενάντια στην Τουρκία, να υπερασπίσει τον πληθυσμό και το έδαφος της Τουρκίας και να επιτρέψει την αποκλιμάκωση της κρίσης στα νοτιοανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ”, εξηγεί στην ανακοίνωσή της η Συμμαχία. Στην αποστολή των πυραύλων συμμετέχουν η Γερμανία, η Ολλανδία κι οι ΗΠΑ, με την διάθεση δύο συστοιχιών Πάτριοτ και έως 400 οπλιτών η καθεμιά τους.

Επίσης το ΝΑΤΟ διευκρινίζει και τις τοποθεσίες που θα αναπτυχθούν οι συστοιχίες, οι οποίες αποφασίσθηκαν έπειτα από συνεννόηση με την Τουρκία και το Ανώτατο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Η Γερμανία θα αναπτύξει τις δικές της συστοιχίες στο Καχραμανμαράς, η Ολλανδία στα Αδανα και οι ΗΠΑ στο Γκαζιαντέπ, όλες τους πόλεις στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Οι Γερμανοί οπλίτες αφίχθησαν το βράδυ της Δευτέρας στην Τουρκία για να προετοιμάσουν την τοποθέτηση των Πάτριοτ, όπως ανακοίνωσε σχετικά διπλωματική πηγή.

Πηγή ΚΥΠΕ