Τουρκία: Το Κυπριακό πρώτο θέμα στην ατζέντα της Μέρκελ


Διαβάστε επίσης, “Zeitung: «Η κατάσταση στην Κύπρο είναι πιο δραματική απ’ της Ελλάδας»” και “Συλικιώτης: Κοινή συναινέσει διακόπηκαν διαπραγματεύσεις με Total“.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κ. Μέρκελ λέει ότι χρειάζεται να γίνουν νέα βήματα στην Κύπρο και εκτιμά ότι το άνοιγμα των λιμανιών μπορεί να είναι ένα τέτοιο βήμα.

Ακόμα, αναφέρεται ότι η Καγκελάριος έδειξε ανησυχία για την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ και εξέφρασε την πρόθεση της Γερμανίας να διαμεσολαβήσει.

Η Μέρκελ δίνει, σύμφωνα με την «Χουριέτ», ιδιαίτερη προσοχή στην οικονομική επιτυχία της Τουρκίας, ενώ προστίθεται ότι η ίδια έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και κοινών επενδύσεων.

Άλλα θέματα στην ατζέντα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, είναι οι τεταμένες σχέσεις της Τουρκίας με την Αρμενία, οι ακαδημαϊκές ελευθερίες στην Τουρκία, και φυσικά η κρίση της Συρίας και η συμπαράσταση προς την Τουρκία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Τέλος, η εφημερίδα γράφει ότι η Γερμανία δεν θα παρεμποδίσει την διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και ότι θα συνεχιστούν οι λεπτομερείς συνομιλίες για την εναρμόνιση της ΕΕ.

Πηγή ΚΥΠΕ