Τριτοκοσμικές εικόνες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (Vid)


Διαβάστε επίσης, Στο Κακουργιοδικείο 62χρονος για το φόνο της συζύγου του και Aύριο ανακοινώνεται ο οίκος που θα αναλύσει τη μεθοδολογία της Pimco


Όπως επίσης δείχνουν και την πλήρη αδιαφορία κάποιον για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους. Οι εικόνες αυτές είναι τραβηγμένες με κινητό τηλέφωνο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους και συγκεκριμένα στο Καπάνι, όπου είναι μαζεμένα όλα τα κρεοπωλεία, εστιατόρια και άλλα μαγαζιά

Όπως καταγγέλλουν, μετά τις 18:00, οι κρεοπώλες πετούν τα κρέατα που τους έχουν απομείνει ή έχουν χαλάσει στους κάδους των σκουπιδιών που βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του πεζόδρομου. Όμως δεν τα πετούν, όπως κάνουν οι νοικοκυρές στο σπίτι τους, δηλαδή μέσα σε μία σακούλα, αλλά τα εναποθέτουν με μεγάλους πλαστικούς κουβάδες πανω στους κάδους των σκουπιδιών. Φυσικά βλέπετε και στις εικόνες, τα κρέατα ξεχειλίζουν και πέφτουν κάτω. Έτσι από τις 18:00 έως περίπου τις 21:00 όπου θα περάσει το απορριμματοφόρο, το συγκεκριμένο σημείο είναι μία υγειονομική «βόμβα»  έτοιμη να εκραγεί, αφού τα κρέατα μένουν εκτεθειμένα χωρίς καμία προστασία.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονται στην περιοχή, ορμάνε και παίρνουν όσα κομμάτια από κρέας μπορούν και τα διασκορπίζουν κατά μήκος της πλατείας Αριστοτέλους. Όμως η χειρότερη εικόνα (αυτή που βλέπουμε και στις φωτογραφίες), είναι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, που αφήνουν στην άκρη την αξιοπρέπεια τους και μαζεύουν από τους κάδους τα κρέατα για να τα πάνε στο σπίτι τους και να φάνε.

Αυτή η εικόνα, όπως καταγγέλλουν και άλλοι Θεσσαλονικείς, είναι καθημερινό φαινόμενο και δείχνει την τραγική οικονομική κατάσταση που έχουμε έλθει σαν πολίτες.

Ποιοι φταίνε για αυτά τα χάλια; Πρώτον ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπου πρέπει άμεσα να οργανώσει και να αξιοποιήσει το εργατικό δυναμικό που έχει στον τομέα της καθαριότητας, ώστε να αποφεύγονται, όσο το δυνατόν γίνεται, αυτές οι άθλιες εικόνες μίας τριτοκοσμικής Θεσσαλονίκης. Δεν γίνεται από την μία να θέλουμε να φέρουμε τουρίστες και ξένο συνάλλαγμα στην πόλη και από την άλλη οι τουρίστες να περνούν από το συγκεκριμένο σημείο, να φωτογραφίζουν τα συγκεκριμένα χάλια και να γινόμαστε παγκοσμίως ρεζίλι. Δεύτερον, οι κρεοπώλες θα έπρεπε να σέβονται περισσότερο τους συμπολίτες τους και να προστατεύουν την δημόσια υγεία, βάζοντας απλά τα κρέατα τους σε μαύρες σακούλες.

Σύμφωνα με τον αναγνώστη που έστειλε τις εικόνες στο thesout.gr, δυστυχώς ελάχιστοι κρεοπώλες τηρούν τα αυτονόητα. Και τρίτον, μάλλον θα πρέπει η Υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να πραγματοποιήσει περισσότερους ελέγχους τις «δύσκολες ώρες» στα μαγαζιά που βρίσκονται στην περιοχή, για να περιοριστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Από την μία να βλέπουμε την στολισμένη Χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη με τα παιδιά να παίζουν και από την άλλη τα σκουπίδια και τους ηλικιωμένους να προσπαθούν να βρουν κάτι για να φάνε.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο newsbeast.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.