Τίτλοι τέλους την πρωτοχρονιά για το Newsweek


Διαβάστε επίσης, “Ο Ομπάμα στο χείλος του «δημοσιονομικού βαράθρου»” και “Μέρκελ: Το 2013 θα είναι πιο δύσκολο από το 2012”.


Το αυριανό τελευταίο του τεύχος με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου θα φιλοξενεί στο εξώφυλλό του μία ολοσέλιδη μαυρόασπρη φωτογραφία από τα παλαιά, κεντρικά γραφεία του περιοδικού στο Μανχάταν υπό τον τίτλο “Τελευταίο Τεύχος”.

Το έγκριτο περιοδικό ανακοίνωσε την απόφασή του να αναστείλει την έκδοσή του στις 18 Οκτωβρίου ύστερα από πληροφορίες ότι η εταιρεία χάνει εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Κάποτε υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα σε κυκλοφορία περιοδικά στις ΗΠΑ και παρείχε εβδομαδιαία ειδησεογραφική ανάλυση σε γενιές Αμερικανών. Ωστόσο, από το 2005 η κυκλοφορία του μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ, στο 1,5 εκατομμύριο τεύχη, και οι διαφημίσεις μειώθηκαν κατά 80%.

Το περιοδικό πλέον θα κυκλοφορεί παγκοσμίως σε ψηφιακή μορφή με τον τίτλο Newsweek Global.

Το Newsweek Global θα έχει κόστος συνδρομής περίπου 25 δολάρια ετησίως ή πέντε δολάρια για κάθε αντίτυπο.

Θα διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή τόσο για ταμπλέτες όσο και στο διαδίκτυο, ενώ μέρος του περιεχομένου του θα είναι διαθέσιμο και στην ιστοσελίδα The Daily Beast.

Η διευθύντρια του περιοδικού, Τίνα Μπράουν, είναι και διευθύντρια της Daily Beast, που ανήκει στην εταιρεία IAC/Interactive Corporation.

Επί του παρόντος η κοινή επιχείρηση προσελκύει 19 εκατομμύρια διαδικτυακούς επισκέπτες κάθε μήνα, αλλά η εταιρεία εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να στρέφονται στις ψηφιακές συσκευές.

“Αλλάζουμε το Newsweek, δεν το αποχαιρετούμε”, έγραψε η Μπράουν.

“Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο Newsweek και στη δημοσιογραφία που εκπροσωπεί. Η απόφαση αυτή δεν αφορά την ποιότητα του προϊόντος ή τη δημοσιογραφία, η οποία είναι περισσότερο ισχυρή από ποτέ…”, πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή:24h.gr