Επιτελείο Λιλλήκα: Με απόδειξη το Wikileaks απαντά στο ΔΗΚΟ


Διαβάστε επίσης, ΔΗΚΟ: “Παρακάμπτει ο Λιλλήκας τις βασικές αρχές στο Κυπριακό” και ΑΚΕΛ: “Τα ισοπέδωσαν όλα κριτικάροντας το διάγγελμα”.


Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία Γιώργου Λιλλήκα, το οποίο επικαλείται διαρροές από τον ιστότοπο Wikileaks για αναφορές που είχε κάνει, σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Ν.Αναστασιάδης στον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο.

Απαντώντας σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ ότι αντιστρατεύεται τις βασικές αρχές λύση του Κυπριακού των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κ. Λιλλήκας ζητά από τον κ. Καρογιάν και τους υπόλοιπους υποστηρικτές του κ. Αναστασιάδη να εξηγήσουν σε ποιο σημείο συνάδει η πολιτική του κ. Αναστασιάδη με την πολιτική του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ζητά επίσης να  εξηγήσουν στους πολίτες και στον κόσμο του ΔΗΚΟ, πώς συνάδει το «ΝΑΙ» του κ. Αναστασιάδη με το «ΟΧΙ» του Τάσσου Παπαδόπουλου και πώς δικαιολογείται η καταγγελία του Νίκου Αναστασιάδη κατά του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αμέσως μετά το δημοψήφισμα του 2004.

Καλεί επίσης τον κ. Καρογιάν και την λοιπή ηγεσία του ΔΗΚΟ που υποστηρίζει τον κ. Αναστασιάδη, να εξηγήσουν τί εννοούσε ο κ. Αναστασιάδης όταν έλεγε στον Αμερικανό πρέσβη ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος «ήταν ηλίθιος (stupid) πέραν πάσης αντίληψης που δεν διαπραγματεύτηκε το σχέδιο Ανάν καλή τη πίστει», ότι «’ο Εθνάρχης πέθανε’ και οι ιστορικοί του μέλλοντος θα εγκωμίαζαν τις προσπάθειες του να το θάψει» και ότι «οι πολιτικές του Προέδρου Παπαδόπουλου ήταν ηλίθιες και είχαν φέρει ντροπή και προσβολή στο νησί». Το επιτελείο δηλώνει ως πηγή γραπτές αναφορές του Αμερικανού πρέσβη που διέρρευσαν στα Wikileaks.

Τους καλεί τέλος να απαντήσουν εάν συμφωνούν με την χαλαρή ομοσπονδία που πρότεινε ο κ. Αναστασιάδης και την υιοθετεί η τουρκική πλευρά και με τη διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό, την οποία προτού στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ την επανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

 

Απάντηση Επιτελείου Λιλλήκα προς ηγεσία ΔΗΚΟ και Ν. Αναστασιάδη για φυσικό αέριο 

Απάντηση προς την ηγεσία του ΔΗΚΟ και το Επιτελείο του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την πρόταση Λιλλήκα για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, έδωσε το Επιτελείο του υποψήφιου Προέδρου Γιώργου Λιλλήκα.

Σε ανακοίνωσή του, το Επιτελείο του κ. Λιλλήκα θέτει ερωτήματα προς την ηγεσία του ΔΗΚΟ: «Παρακαλούμε πάρα πολύ τη σοφή ηγεσία του ΔΗΚΟ, που είναι βαθύς εμπειρογνώμονας και γνώστης των διεθνών αγορών, να μας εξηγήσει τι σχέση έχουν τα ομόλογα με τις μετοχές; Πού βρήκε στην πρόταση μας εισήγηση για διαπραγμάτευση μετοχών σε χρηματιστήρια;».

Στην ανακοίνωση, το Επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα αναφέρει στη συνέχεια πως κατανοεί «τον πανικό της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, αλλά για ακόμα μια φορά την καλούμε να συμπεριφερθεί με όση υπευθυνότητα της απέμεινε».

«Από αυτοσεβασμό και μόνο», προστίθεται στην ανακοίνωση, «ας μην αυτοεξευτελίζεται και ας πάψει επιτέλους να είναι ένα κούφιο αντηχείο του εκλεκτού της Νίκου Αναστασιάδη».

Το Επιτελείο του κ. Λιλλήκα δηλώνει πως απαντά μόνον, όπως αναφέρει, «σε σοβαρά ερωτήματα και σε όσους μπήκαν στο κόπο τουλάχιστον να διαβάσουν τις προτάσεις μας».

Αναφορικά με ανακοίνωση του Επιτελείου του κ. Αναστασιάδη, το Επιτελείο του κ. Λιλλήκα αναφέρει πως δεν εκπλήττεται «που επιμένουν σε παραποίηση στοιχείων. Επιβεβαιώνουν τη χθεσινή μας πρόβλεψη ότι κατά τους ίδιους η αξία του Οικοπέδου 12 είναι όση η αξία μιας πολυκατοικίας στη Μακαρίου».

Ο κ. Αναστασιάδης, καταλήγει η ανακοίνωση, «παραμένει πιστός εραστής του Μνημονίου της Τρόικας γιατί με αυτό θα μπορούν να εφαρμοστούν οι δικές του νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές πολιτικές».

 

Πηγή ΚΥΠΕ