Ζιροεμόν Κιμούρα: Ο μακροβιότερος άνδρας του κόσμου

 

Ο Ζιροεμόν Κιμούρα γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1897 και είναι μόλις ο τρίτος άνδρας στην ιστορία που φτάνει στην ηλικία των 115 ετών. Έχει 14 εγγόνια, 25 δισέγγονα και 13 τρισέγγονα. Όπως λέει, οφείλει τη μακροβιότητά του στον κανόνα “τρώγε ελαφρά για να ζήσεις πολύ” που υιοθέτησε στη ζωή του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της ζωής του η Βρετανία είχε 6 μονάρχες, η Ιαπωνία 5 αυτοκράτορες και οι ΗΠΑ 20 προέδρους.

Ο οργανισμός Γκίνες ανέβαλε την απονομή στον Κιμούρα του διπλώματός του, επειδή είχε νοσηλευθεί πρόσφατα, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο, επικαλούμενο δημοτικούς αξιωματούχους.

Ο προηγούμενος άνδρας που κατείχε το ρεκόρ μακροβιότητας ήταν ο Τόμας Πίτερ Θόρβαλντ Κρίστιαν Φέρντιναντ “Κρίστιαν” Μόρτενσεν στις ΗΠΑ, ο οποίος έζησε 115 χρόνια και 252 ημέρες.

Ο μακροβιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ είναι η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, η οποία έφτασε στην ηλικία των 122 ετών και 164 ημερών και πέθανε το 1997.

Ο Κιμούρα έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος αυτό το μήνα, όταν η Ντίνα Μανφρεντίνι από την Αϊόβα των ΗΠΑ πέθανε σε ηλικία 115 ετών και 257 ημερών.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο,

24h.gr, επίσημος συνεργάτης του 24h.com.cy