Συγκλονιστικό: Eλληνες ζούσαν για 6 μήνες στο αεροδρόμιο του Μονάχου


Διαβάστε επίσης: Βίαζε την σύντροφό του για δύο χρόνια ενώ αυτή κοιμόταν και τον έπιασαν να κλέβει τα κέρατα… ρινόκερου. 


Ο Έλληνας, Αθανάσιος είναι τό όνομά του, από τη Θεσσαλονίκη μαζί με τη Βουλγάρα σύντροφό του Αλμπένα και το 15χρονο γιο της κατέφυγαν στη Γερμανία για να βρουν δουλειά, όμως για έξι μήνες ζούσαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου, αφού δεν μπορούσαν να εργαστούν χωρίς να έχουν μόνιμη κατοικία. 

Την περιπέτεια του Έλληνα… Τομ Χανκς από τη Θεσσαλονίκη και της συντρόφου του φιλοξένησε σε εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα «Suddeutche Zeitung». Το ζευγάρι έφτασε εκεί έχοντας απελπιστεί από την ανέχεια και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στη Θεσσαλονίκη.

Προσπάθησαν να βρουν δουλειά στη Γερμανία, αλλά, όπως στις περισσότερες χώρες για να βρεις δουλειά πρέπει να έχεις σπίτι και άδεια εργασίας. 

Aυτό όμως προϋποθέτει χρήματα για να κινηθείς, για να βγάλεις τα απαραίτητα χαρτιά που βέβαια δεν είχαν. Οσο κι αν έψαξαν δεν τα κατάφεραν. 

«Όλα μοιάζουν να είναι καλύτερες λύσεις από το να γυρίσουμε στην πατρίδα μας», δήλωσε ο Θεσσαλονικιός μετανάστης στην εφημερίδα. 

Οπότε, τελικά σύμφωνα με το δημοσίευμα η μόνη λύση τους ήταν να ζήσουν στο γερμανικό αεροδρόμιο, παρά το ότι υπό κανονικές συνθήκες απαγορεύεται κάτι τέτοιο. 

Οι εργαζόμενοι και οι αρχές έδειξαν «ανοχή» κρατώντας ωστόσο το τυπικό του καθημερινού ελέγχου διαβατηρίων. 

Έτσι το ζευγάρι, που γνωρίστηκε και ερωτεύτηκε πριν από πέντε χρόνια συνέχισε να ζει εκεί. Μάλιστα, όπου πάνε παίρνουν μαζί και τις αποσκευές τους, επειδή φοβούνται ότι θα τις κλέψουν.

Ύστερα από την έκταση που πήρε το θέμα, το ζευγάρι και ο γιος τους βρήκαν στέγη για να ζήσουν. 

Για περισσότερες ειδήσεις στο newsbeast.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.