Τον κήδεψαν 132 χρόνια μετά τον θάνατό του (vids)


Διαβάστε επίσης και δείτε videos για τον Έλληνα που εξαπάτησε τις Βρετανικές τράπεζες αρπάζοντάς τους 769 εκ. λίρες και για τον 7χρονο που κουβαλούσε πιστόλι στην τσάντα του.


Ο Νεντ Κέλι, αν και απαγχονίστηκε για φόνους και ένοπλες ληστείες στην Αυστραλία το 1880, εντούτοις στη συνείδηση πολλών Αυστραλών έχει καταγραφεί ως “λαϊκός ήρωας”.

Τα οστά του βρέθηκαν το 2011 σε έναν ομαδικό τάφο φυλακής και δόθηκαν στους απογόνους του την Τετάρτη (16/01) και θα ταφούν, την Κυριακή (20/01), δίπλα στον τάφο της μάνας του στο νεκροταφείο Γκρέτα.

Η χειροποίητη “πανοπλία” που φορούσε ο Κέλι κατά την τελευταία μάχη του με τους αστυνομικούς, καθώς και τα τελευταία του λόγια πριν τον κρεμάσουν στη Μελβούρνη το 1880 -«αυτή είναι η ζωή»- βοήθησαν στο να χτιστεί ο θρύλος του Νεντ Κέλι και να γίνει μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της Αυστραλίας.

Ο Κέλι είχε γίνει “λαϊκός ήρωας”, καθώς η δράση του αντανακλούσε την κοινωνική ένταση μεταξύ φτωχών Ιρλανδών μεταναστών και των πλουσίων της Βρετανο- αυστραλιανής άρχουσας τάξης.

Στο video που ακολουθεί μάθετε ποιος ήταν ο Νεντ Κέλι.

 

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.