Προκηρύχτηκαν οι Προεδρικές εκλογές για τις 17 Φεβρουαρίου


Διαβάστε επίσης, Νέα πρόκληση Μπαγίς – “Δεν μπορεί να διαχειριστεί διεθνή ζητήματα η Κύπρος” και “Νομικά κατά του Ορφανίδη θα κινηθεί το ΑΚΕΛ (vid)”.


Εξάλλου, η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου προχώρησε σήμερα στον διορισμό του Ανδρέα Ασσιώτη ως Γενικού Εφόρου Προεδρικής Εκλογής, καθώς και στον διορισμό των υπολοίπων εφόρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Γενικού Εφόρου Εκλογών, η Υπουργός Εσωτερικών, με Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στη σημερινή έκδοση της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας, καθόρισε την 18η Ιανουαρίου ως ημέρα για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι σε περίπτωση που υποβληθούν περισσότερες της μιας υποψηφιότητες, η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα διενεργηθεί την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου  και η τυχόν επαναληπτική εκλογή την αμέσως επόμενη Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου.

Σε χωριστή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Υπουργός Εσωτερικών, με Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στη σημερινή έκδοση της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας διόρισε, για σκοπούς των Προεδρικών Εκλογών, τους Ανδρέα Ασσιώτη ως Γενικό Έφορο Προεδρικής Εκλογής και Δημήτρη Δημητρίου ως Βοηθό Γενικό Έφορο Προεδρικής Εκλογής.

Στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας, Έφορος Εκλογής διορίστηκε ο Αργύρης Παπαναστασίου, στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού η Χριστίνα Ροδοσθένους και στην Εκλογική Περιφέρεια Αμμοχώστου ο Ανδρέας Κτωρίδης.

Εξάλλου, Έφορος Εκλογής στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας διορίστηκε ο Μάριος Παναγίδης, στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου ο Γιαννάκης Μαλλουρίδης, στην Εκλογική Περιφέρεια Κερύνειας η Μαίρη Λάμπρου, ενώ Έφορος Εκλογής Εξωτερικού διορίστηκε ο Χρίστος Νικολάου.

Πηγή ΚΥΠΕ