Το 2o Debate λεπτό πρός λεπτό στο 24Η (pics – vids)

Ενημερωθείτε λεπτό προς λεπτό για το σημερινό debate από το 24Η, με εικόνα από τις αφίξεις των υποψήφιων, τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και ανάλυση των όσων ειπώθηκαν μετά το τέλος της τηλεμαχίας των υποψηφίων.

Το 24Η θα διεξάγει και αυτή την φορά γκάλοπ, όπου θα μπορείτε να ψηφίσετε μετά το τέλος του debate, τον υποψήφιο που σας έπεισε περισσότερο.

 

Το debate λεπτό προς λεπτό

9:21 Aναστασιάδης: Απέδειξα έμπρακτα ότι δεσμεύτηκα με το ποσοστό των πολιτών που ψήφισαν “Όχι” στο σχέδιο Ανάν. 

Φωτογραφία από άφιξη Αναστασιάδη

9:26 Mαλάς: Προσέγγιση μου είναι η διεκδίκηση λύσης του Κυπριακού μέσα σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο, με ενότητα, εμπλοκή της ΕΕ και σε κλίμα μέγιστης συναντίληψης.

Φωτογραφία από άφιξη Μαλά

9:30 Λιλλήκας: Η δική μου πρόταση είναι η επέκταση της πολιτικής του Τάσσου Παπαδόπουλου το 2006. Ο κ. Αναστασιάδης όταν λέει ότι σέβεται την άρνηση του λαού προς το σχέδιο Ανάν δεν λέει όλη την αλήθεια. 

Φωτογραφία από άφιξη Λιλλήκα

9:44 Λιλλήκας: Να αξιοποιήσουμε τη θέση μας στην Ευρώπη, όπως κάναμε το 2007. Απορρίπτω την διζωνική γιατί απορρίπτω κάθε διχοτομική λύση.

9:45 Μαλάς: Διεκδικούμε να πάρουμε όσο μεγαλύτερο ποσοστό εδαφών πίσω.Η δική μου θέση είναι να έχουν το δικαίωμα όλοι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες στην περιουσία τους και αν δεν είναι δυνατό αυτό να αποζημιωθούν. Θα επιδιώξουμε την αποκατάσταση όλων των προσφύγων.

9:55 Λιλλήκας: Πρέπει να εξαναγκάσουμε την Τουρκία να αλλάξει πολιτική. Προτείνουμε παράλληλη και ταυτόχρονη διαπραγμάτευση.


Debade – Aναστασιάδης by 24hcomcy

9:56 Λιλλήκας: Γίνονται λάθη όσον αφορά το φυσικό αέριο. Θα καταστούμε όμηροι της Τουρκίας αν εμπλακεί στην μεταφορά φυσικού αερίου.

9:57 Αναστασιάδης: Δεν θα δεχτούμε κανένα έγγραφο κανενός κυρίου Ντάουνερ.(Πυρά κατά Λιλλήκα για διζωνική δικοινοτική λύση).

10:00 Μαλάς: Η 8η Ιουλίου στην οποία αναφέρεται συνέχεια ο κ. Λιλλήκας ξεκαθαρίζει διζωνική δικοινοτική λύση και αν δεν το πιστεύεται να διαβάσετε την επιστολή του κ. Πασιαρδή.

10:00 Μαλάς: Να εμπιστευτώ τον Αναστασιάδη του 90΄ ή του 2000; (αναφορά σε mea culpa Αναστασιάδη).

10:07 Λιλλήκας: Δεν μπορεί σήμερα ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Μαλάς να πουν ότι τάχθηκαν εναντίον του σχεδίου Ανάν. Ακόμη λίγο θα μας πουν ότι συμφωνούσαν με την πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου.

10:14 Μαλάς: Ο κ. Λιλλήκας αποφεύγει να τοποθετηθεί όσο αφορά τις τοποθετήσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου, μεταλλάσσεται για να χαϊδεύει τα αυτιά του λαού. Ο κ. Αναστασιάδης δεν γνωρίζει τους βασικούς πυλώνες της κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας.

10:17 Λιλλήκας: Οι ανθυποψήφιοi μου δεν είναι σε θέση να πετύχουν κάτι καλύτερο από το σχέδιο Ανάν γιατί δεν μπορούν να πείσουν τις ξένες δυνάμεις. Ο λαός πρέπει να κρίνει τους υποψήφιους από τις πράξεις τους.


Debade – Λιλλήκας by 24hcomcy


Δηλώσεις Αναστασιάδη κατά την άφιξη του. 24hcomcy

10:19 Αναστασιάδης: Aς σταματήσουμε να παρελθοντολογούμε, αυτό που ενδιαφέρει τον λαό είναι αν μπορούμε να ασκήσουμε πιέσεις στην Τουρκία.

B’ Mέρος ερωτήσεων

10:35 Λιλλήκας: Και οι δύο ανθυποψήφιοι μου δεν αντιλαμβάνονται ότι φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής. Ο κ. Αναστασιάδης δεν σεβάστηκε την απόφαση του λαού να καταψηφίσει το σχέδιο Ανάν.

10:39 Μαλάς: Αν παρ ελπίδα ασπαστούμε την λύση χαλαρής ομοσπονδίας που προτείνει ο κ. Αναστασιάδης και γίνει δημοψήφισμα, θα απορριφθεί από τον λαό και θα μιλάμε για ταφόπλακα στο Κυπριακό.

10:44 Αναστασιάδης: Είμαστε εδώ για να δώσουμε ελπίδα στο λαό και αντί να δώσουμε λύσεις μιλάμε για το τι έγινε στο παρελθόν. Αυτό που χρειάζεται είναι ενότητα τίποτε άλλο.


Δηλώσεις Λιλλήκα κατά την άφιξη του. 24hcomcy

10:48 Λιλλήκας: Δεν αποκλείω την ομοσπονδία. Και των δύο ανθυποψηφίων κρίθηκε η ορθοκρισία το 2004.

10:50 Μαλάς: Αν είχα το σχέδιο Ανάν μπροστά μου δεν θα το ψήφιζα.

10:55 Λιλλήκας: Το σχέδιο Ανάν οδηγούσε σε εθνική αυτοκτονία, οι ανθυποψήφιοι μου το ψήφισαν.

11:09 Αναστασιάδης: Το 2004 ο κάθε ένας έκρινε σύμφωνα με την δική μου κρίση. Το δικό μου “Ναι” δεν πέρασε, σέβομαι την απόφαση του λαού.

11:18 Μαλάς: Θα διεκδικήσουμε διζωνική δικοινοτική λύση. Για μένα η κάθε άποψη στο Εθνικό Συμβούλιο έχει σημασία.


Δηλώσεις Μαλά κατά την άφιξη του por 24hcomcy

11:22 Αναστασιάδης: Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά με διαβήματα προς την ΕΕ, με νέα διαδικασία που θα στηρίζεται σε γερές βάσεις. Δεν θα δεχτούμε χρονοδιαγράμματα.

11:24 Λιλλήκας: Ο κ. Αναστασιάδης απεργάστηκε την κατάργηση του Κυπριακού κράτους μέσω του σχεδίου Ανάν. Η πρόταση μου είναι είναι να αλλάξουμε την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Η πατρίδα μας χρειάζεται ένα Πρόεδρο ικανό με θέληση που απέδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας. 

11:26 Μαλάς: Δέσμευση μου είναι να διαχειριστώ το Κυπριακό σε πνεύμα ενότητας. Ελέω προεκλογικών σκοπιμοτήτων ακούμε μια πλήρη μετάλλαξη απόψεων από τον κ. Αναστασιάδη. 


Debade – Mαλάς by 24hcomcy

11:28 Αναστασιάδης: Η πατρίδα μας χρειάζεται συμμαχίες και επιρροή σε χώρες που μπορούν να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία. Υπάρχει ο τρόπος συνδιαχείρισης και προσπάθειας όλων, δεν εξαιρείται το ΑΚΕΛ. Λυπούμε να πω ότι ο λαός δεν καλείται σήμερα να επικυρώσει το δημοψήφισμα. Είμαι δεσμευμένος ότι δεν μπορεί να επέλθει ένα παρόμοιο σχέδιο που έχει απορρίψει.