532 εξώσεις ημερησίως στην Ισπανία! – «Όχι» κλειδαράδων!


 

Διαβάστε επίσης: Editorial: Η κρίση ξεκίνησε με τη διάσωση της Γερμανίας απ’ το Νότο και… Bild: Ρεπορτάζ στη Λεμεσό με Ρωσίδες και… ξέπλυμα!


 

Στην Ισπανία, κάθε μέρα γίνονται κατά μέσο όρο 532 εξώσεις, κυρίως σε οικογένειες με παιδιά.

Με απλά λόγια, οι οικογενειάρχες είναι οι πρώτοι που πληρώνουν το τίμημα της οικονομικής κρίσης.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να πληρώνουν τις δόσεις τους κι έτσι οι τράπεζες προχωρούν σε κατάσχεση των περιουσιών τους.

Βέβαια, στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσσου δεν συμβιβάζονται τόσο εύκολα με την ιδέα των εξώσεων. Οι τράπεζες για να προχωρήσουν στη διαδικασία έξωσης, επιστρατεύουν κλειδαράδες. Όμως, αρκετοί απ΄ αυτούς αντιδρούν, καθώς δεν τους αρέσει καθόλου η ιδέα να πετάνε κόσμο στον δρόμο.

Είναι ενδεικτικό αυτό που έγινε στην Παμπλόνα. Εκεί ο σύνδεσμος κλειδαράδων πήρε απόφαση να μην εξυπηρετούν τις τράπεζες σε βάρος των φτωχών ανθρώπων. «Πήραμε την απόφαση μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας. Είχαμε όλοι ιστορίες οικογενειών που βρέθηκαν στο δρόμο από τη μια μέρα στην άλλη», είπε ο Ίκερ ντε Κάρλος, ένας κλειδαράς.

Αρνείται όπως πολλοί συναδέλφοι του, να ανοίξει κλειδωμένες πόρτες, σε σπίτια όπου έχουν φτάσει για να κάνουν έξωση δικαστικοί κλητήρες. Ούτε πρόκειται να αντικαταστήσει τις σπασμένες κλειδαριές με καινούργιες.

Οι κλειδαράδες σε αυτή την πόλη της Βόρειας Ισπανίας, σταμάτησαν να συνεργάζονται με τις τράπεζες μετά τους θανάτους τριών ανθρώπων που αυτοκτόνησαν την ώρα που οι δικαστικοί κλητήρες κτυπούσαν το κουδούνι…