Α. Κυπριανού: “Καταστροφή για την Κύπρο οι απαιτήσεις Μέρκελ

 

«Τι είπε η κυρία Μέρκελ;», ρώτησε ο κ. Παπούλιας τον Κύπριο πολιτικό.

«Είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι αλληλέγγυα με την Κυπριακή Δημοκρατία, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις τους, που – κατά τη δική μου άποψη – δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, γιατί θα σημαίνει καταστροφή», απάντησε ο δεύτερος ισχυρότερος παράγοντας στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κύπρου μετά τον απερχόμενο πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια.

Κατά τον κ. Κυπριανού, ενώ η κυπριακή κυβέρνηση έχει «καταρχήν συμφωνήσει με την τρόϊκα στο μνημόνιο, υπάρχει πρόβλημα αποδοχής του μνημονίου από το Eurogroup και από κάποιες χώρες, όπως είναι η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Σλοβακία».

Εις ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο γγ του ΑΚΕΛ εκτίμησε ότι μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο αναμένεται να ξεκινήσουν νέες συνομιλίες με την τουρκοκυπριακή κοινότητα. «Μας ενδιαφέρει βέβαια εμάς ποιο θα είναι το περιεχόμενο της νέας προσπάθειας. Και, δυστυχώς, οι τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν και τον Ντάουνερ να εγκαταλείπει τη λύση της Ομοσπονδίας και να λέει ότι πρέπει να ψάξει άλλο πλαίσιο ο ΟΗΕ, το οποίο θα είναι καταστροφικό κατά την άποψή μας», υπογράμμισε ο κ. Κυπριανού.