Α. Νεοφύτου: Σκοπιμότητες επιτελείων Μαλά-Λιλλήκα ενόψει επίσκεψης Μέρκελ


Διαβάστε επίσης, “«Αστακός» ο χώρος διεξαγωγής συνεδρίου του ΕΛΚ” και “Επ. Μαλά: Η Μέρκελ άδειασε τον Αναστασιάδη”.


Κάνοντας λόγο για μικροκομματικές σκοπιμότητες των επιτελείων Μαλά και Λιλλήκα ενόψει της επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στην Κύπρο.  

Όπως είπε ο κ. Νεοφύτου, την ώρα που πυκνώνουν οι αντιδράσεις στο χώρο της Ευρώπης, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία Νίκος Αναστασιάδης κατόρθωσε να έρθουν στην Κύπρο τις επόμενες ώρες οι σημαντικότεροι των ηγετών της ΕΕ για την έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) «σε μια προσπάθεια να πείσουμε για τη δανειακή σύμβαση και ότι η χώρα μας δεν είναι μια χώρα ξεπλύματος βρόμικου χρήματος αλλά που σέβεται και τηρεί αυστηρά τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

«Ζήσαμε σήμερα μπαράζ δηλώσεων των επιτελείων Μαλά και Λιλλήκα με τα πυρά να στρέφονται προς αυτούς που τους καλούμε να μας βοηθήσουν», είπε, προσθέτοντας ότι  «τα βάζουν με την κ. Μέρκελ», την ώρα που αυτοί που δήλωσαν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν στήριξη της Κύπρου είναι τα κόμματα των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων, των Φιλελευθέρων και της Αριστεράς στη Γερμανία.

Χαρακτήρισε ακόμη ως «πολύ σωστή» την πρόταση του Προέδρου της Βουλής για διακομματικές αποστολές σε σημαντικές χώρες, προκειμένου να πεισθούν οι ξένοι βουλευτές για στήριξη της δανειακής σύμβασης για την Κύπρο.

Υπενθύμισε ότι όταν η Κυβέρνηση Χριστόφια πέτυχε την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Κύπρο και «διαλαλούσε τη μεγάλη της επιτυχία για έξι μήνες» κανείς δεν έδειξε μικροπρέπεια τότε επειδή ήταν προσκεκλημένη του Προέδρου Χριστόφια. «Πώς μπορεί κάποιος ηγέτης είτε να χλευάζεται ή να αφήνουμε υπονοούμενα προς αυτόν σε σχέση με ποιος τον προσκαλεί; Ο λαός μας δεν είναι μικροπρεπής και τέτοιες συμπεριφορές τις απορρίπτει», συνέχισε.  

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, «ο οποίος είναι μέλος του ΕΛΚ και στενότατος φίλος του Ν. Αναστασιάδη». Όπως είπε, ο κ. Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ της αναδρομικότητας της  χρηματοδότησης των τραπεζών από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό, προσθέτοντας ότι «εάν επιτευχθεί θα είναι σωτήριο για τον τόπο μας».

«Ευχόμαστε να μην χλευαστεί από τα επιτελεία Μαλά και Λιλλήκα αυτή η τοποθέτηση», είπε ο κ. Νεοφύτου για να καταλήξει λέγοντας ότι  χωρίς να πειστεί η Γερμανία, η αναδρομικότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Πηγή ΚΥΠΕ