Αυστραλία: Νόμος κατά των σεξουαλικών ύβρεων στα γήπεδα

 


Διαβάστε επίσης, “Ο Έλληνας που έμαθε τον Τομ Χανκς και τον Ταραντίνο να πίνουν ούζο με μεζέ” και “Σκιά στο Μπολσόι για την επίθεση κατά του Φιλίν”.


Εν συντομία, έτσι και ξεφύγει στους φιλάθλους καμιά έκφραση του στιλ «τι γκολ έχασε ο π….» ή «πού την έδωσες τη μπάλα ρε μ….», κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο, που πλέον δεν αστειεύεται και σεξουαλικές ύβρεις δεν δέχεται.

Ήδη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νέο νόμο για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων που θα απαγορεύει τις ρατσιστικές διακρίσεις και τα σεξουαλικά υπονοούμενα εις βάρος των παιχτών στα γήπεδα.

Αναφερόμενη στο θέμα, η πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών, Gillian Triggs, προειδοποίησε παίχτες, προπονητές και φιλάθλους, ότι θα πρέπει να προσέξουν τη γλώσσα τους.

«Η εκτροπή και η χρήση σεξουαλικών υπονoούμενων τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τους παίχτες, όσο και στις εξέδρες από τους φιλάθλους θα συνιστά στο εξής παρενόχληση και παράβαση του νόμου» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής προσθέτοντας ότι δεν έχει σημασία αν πρόκειται για αγώνες επαγγελματιών ή ερασιτεχνών, από τη στιγμή που η παρενόχληση γίνεται σε δημόσιο χώρο».

Πηγή: newsbeast.gr