Αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες η Ιαπωνία


Διαβάστε ακόμα Χριστόφιας: Να μάθει ο κόσμος τις “100+1” προτάσεις Αναστασιάδη. Διαβάστε επίσης για το Ραντεβού Μέρκελ – Σαμαρά στο Βερολίνο.


Τις αμυντικές δαπάνες της αναμένεται να αυξήσει για πρώτη φορά σε 11 χρόνια, η Ιαπωνία, υποστηρίζουν σήμερα δημοσιεύματα στον Τύπο της χώρας, καθώς ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έχει δεσμευθεί να τηρήσει ανυποχώρητη στάση στην αντιπαράθεση για τις νήσους Σενκάκου.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει κατά 2% τις δαπάνες για την άμυνα ξεπερνώντας τα 4,7 τρισεκ. γεν (53,4 δισεκ. δολάρια) από το επόμενο οικονομικό έτος, που ξεκινά τον Απρίλιο, γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Μαϊνίτσι, χωρίς να επικαλείται κάποια επώνυμη πληροφόρηση.

Τα επιπλέον κονδύλια θα διατεθούν για την αύξηση του προσωπικού του στρατού ξηράς και για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και για τα τρία όπλα, προσθέτει από την πλευρά της η εφημερίδα Ασάχι, που επίσης δεν κατονομάζει τις πηγές της.

Ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη F-15 απογειώθηκαν αρκετές φορές μέσα στις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να αναχαιτίσουν κινεζικά αναγνωριστικά που προσέγγιζαν τις διαφιλονικούμενες νήσους Σενκάκου (Ντιαογιού, κατά τους Κινέζους), κοντά στην Ταϊβάν.

Η Ιαπωνία διαχειρίζεται τις νήσους, τρεις εκ των οποίων αγόρασε τον περασμένο Σεπτέμβριο από ιδιώτη ιδιοκτήτη τους.

Οι Κινέζοι από την πλευρά τους διεκδικούν την κατοχή τους, υποστηρίζοντας πως αποτελούν μέρος του ηπειρωτικού εδάφους τους.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο newsbeast.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.