Αποκαλυπτικό 24Η: “Ασθενείς μολύνθηκαν με AIDS μέσω βιασμού” (vid)

 


Διαβάστε επίσης: 24h – Απίστευτο αλλά κυπριακό: No1 στις πλαστικές οι εκπαιδευτικοί! (vid) και… Αποκάλυπτικο 24H – MRI: Πέρσι περίμεναν 22 μήνες, τώρα 8 (video)


Σόκ ανα το πανελληνιο προκάλεσαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί ύπαρξης ανηλίκων παιδιών στην Κύπρο, τα οποία μολύνθηκαν με τον ιό του AIDS. Την ίδια ώρα όπως δηλώνει αποκλειστικά στο 24h.com.cy, η πρόεδρος του “Κέντρου Στήριξης Φορέων του AIDS”, (Κ.Υ.Φ.Α) Στέλλα Μιχαηλίδου, υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες ασθενείς μολύνθηκαν με την νόσο μέσω βιασμού!

Μια άλλη συγκλονιστική πτυχή στην οποία, επίσης, αναφέρθηκε η κ. Μιχαηλίδου στην συνέντευξη που ακολουθεί, αφορά περιπτώσεις φορέων και ασθενών του AIDS, οι οποίοι μετά την διάγνωση της νόσου και την γνωστοποίηση της κατάστασής τους στην οικογένεια και τους οικείους τους, οι συγγενείς τους τούς είχαν διώξει από το σπίτι, με αποτέλεσμα να μένουν στο δρόμο και να κοιμούνται στο αυτοκίνητο.

Η πρόεδρος του Κέντρου, τόνισε ότι τέτοιες περιπτώσεις που είχαμε στο παρελθόν είχαν “στηριχτεί” και φιλοξενηθεί στο κέντρο. 

Αυτή την περίοδο προσπάθεια του Κέντρου Στήριξης Φορέων του AIDS, είναι η δημιουργία ενός μεγαλεπίβολου και συγκινητικού έργου, το Κέντρο Ημέρας και Φροντίδας.

Η κυρία Μιχαηλιδου τόνισε: “Το μεγαλύτερο μας όραμα είναι να δημιουργήσουμε μια εστία φιλοξενίας για τα άτομα που ζουν με τον ιό του Aids (HIV/AIDS), την εστία «Ελπίδα και ζωή».


Συνέντευξη για το Aids από 24hcomcy

Κέντρο Ημέρας και Φροντίδας

Στην Κύπρο η ανάγκη ενός ζεστού χώρου, όπου οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV/AIDS θα μπορούν να έρθουν για στήριξη, κοινωνικοποίηση και για να μοιραστούν μεταξύ τους τις σκέψεις , τις εμπειρίες και ανησυχίες τους, έχει γίνει μια αναγκαιότητα, όπως η φιλοξενία, το γυμναστήριο, η φυσιοθεραπεία… Το συγκεκριμένο Κέντρο στοχεύει να λειτουργεί επί καθημερινής βάσεως, προσφέροντας διάφορες υπηρεσίες κοινωνικής στήρηξης. Παράλληλα το Κέντρο θα διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες όπως εξορμήσεις και ταξίδια, θεατρικές και μουσικές βραδιές καθώς και διαλέξεις. Αυτό το καθημερινό κέντρο φροντίδας επίσης θα παρέχει σε καθημερινή βάση κοινωνική στήριξη και άλλα.

 Το Κ.Υ.Φ.Α είναι μία εθελοντική οργάνωση που έχει σκοπό την συμπαράσταση και την υποστήριξη προς τους φορείς του AIDS και τις οικογένειες τους. Επίσης στοχεύει στην καταπολέμηση της προκατάληψης, της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου στον πόνο των συνανθρώπων μας. Αποβλέπει στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού του AIDS.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ