ΑΚΕΛ: Καμία αριστερή ψήφος δεν θα πρέπει να πάει χαμένη


Διαβάστε επίσης, “Λιλλήκας: Απαντώ σε σοβαρές δηλώσεις μόνο” και “Μακαρία στο 24H: «Με προσέγγισε πολιτικός για διατήρηση καρέκλας!»”.


Και είναι αυτονόητο ότι όσο πλησιέστερα θα είναι ο Σταύρος Μαλάς με το Νίκο Αναστασιάδη στον Α’ γύρο των εκλογών, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα και η προοπτική νίκης στις εκλογές για τον Σταύρο Μαλά και αντίστοιχα η αποτροπή του ενδεχόμενου εκλογής του Νίκου Αναστασιάδη.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι το ΑΚΕΛ καταγγέλλει το επιτελείο του Γιώρογυ Λιλλήκα για την συνέχιση των αντιδεοντολογικών και ανήθικων πρακτικών του σε βάρος του κόσμου της Αριστεράς, προσθέτοντας ότι στη βάση συγκεκριμένων καταγγελιών των οποίων έγινε δέκτες, το επιτελείο Λιλλήκα, επικοινωνεί τηλεφωνικώς με πολίτες και παρουσιάζεται ως επιτελείο του ΑΚΕΛ, ζητώντας τους να ψηφίσουν τον κ. Λιλλήκα.

Κατανοούμε τον πανικό στον οποίο βρίσκεται το επιτελείο Λιλλήκα αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ούτε και να αποδεχθούμε αναχρονιστικές και ανήθικες πρακτικές, πρόσθεσε.

 

Δημοσίευση «Πολίτη» για παύση Δ.Σ. Ημικρατικών Οργανισμών

Ο κ. Λουκαϊδης είπε επίσης ότι ο κ. Αναστασιάδης και ο Συναγερμός παρουσιάζονται έτοιμοι, σε περίπτωση κατάληψης της εξουσίας, να επαναλάβουν πράξεις και ενέργειες που θα καταρρακώσουν θεσμούς και θα οδηγήσουν στη ταύτιση κόμματος και κράτους.

Σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ότι ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει την πρόθεση του, να παύσει τα Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών όπως αντίστοιχα έπραξε ο Συναγερμός, με αντισυνταγματικό τρόπο, το 1993, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «στην προσπάθεια του να επιβάλει συναγερμοποίηση της κρατικής μηχανής και να βολέψει ημέτερους, στους οποίους μοιράζει αφειδώλευτα υποσχέσεις, ο κ. Αναστασιάδης εξαγγέλλει τη δημιουργία πρόσθετων ακριβοπληρωμένων θώκων μέσα από την αντισυνταγματική συγκρότηση υφυπουργείων, αλλά και την παύση των υφιστάμενων Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών. Θα επιχειρήσει κάτι τέτοιο βέβαια, μόνο αν πετύχει να αναρριχηθεί στην εξουσία».

Ο κυπριακός λαός όμως, πρόσθεσε. «είναι σε θέση να εμποδίσει τον κ. Αναστασιάδη να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του για συναγερμοποίηση της κρατικής μηχανής. Οι πολίτες μπορούν και πρέπει να εμποδίσουν την επανάληψη της αλήστου μνήμης συναγερμικής δεκαετίας, η οποία στη βάση καταγγελιών ακόμη και των ίδιων των συναγερμικών αξιωματούχων χαρακτηριζόταν από αναξιοκρατία, κουμπαροκρατία και ήταν γεμάτη από σκάνδαλα και διαπλοκή. «Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τη σύγχρονη, την προοδευτική, τη δημοκρατική πρόταση διαχείρισης της εξουσίας, την οποία εγγυάται η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά», συμπλήρωσε.

 

Απεργία οικοδόμων

Αναφορικά με την απεργία διαρκείας των οικοδόμων, ο κ. Λουκαϊδης εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ στον απεργιακό αγώνα των οικοδόμων και χαιρετίζει την ενότητα που διακρίνει το συνδικαλιστικό κίνημα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει πλήρως τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία για σεβασμό από πλευράς εργοδοσίας τόσο των συλλογικών συμβάσεων, όσο και γενικότερα των εργασιακών σχέσεων, απαιτώντας ίση μεταχείριση των εργαζομένων και τερματισμό της απαράδεχτης πρακτικής της εργοδοσίας να υπερεκμεταλλεύεται τους κοινοτικούς ως φθηνό εργατικό δυναμικό.

Πηγή: KYΠΕ