ΑΚΕΛ: Ο Μαλάς μοναδική αξιόπιστη επιλογή


Διαβάστε επίσης, “Καρογιάν: Λεηλασία του ΔΗΚΟ επιχειρεί ο Λιλλήκας” και “Ποιος πιστεύετε ότι βγήκε “νικητής” στο 2ο debate;”.


Ο οποίος την ίδια ώρα επέκρινε τους ανθυποψηφίους του κ. Μαλά για επικίνδυνους ακροβατισμούς, αντιφάσεις και στρεψόδικες πολιτικές.

Σχολιάζοντας το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ, ο κ. Λουκαϊδης ανέφερε ότι «απέναντι στη ασυναρτησία, τους επικίνδυνους ακροβατισμούς και τις ηχηρές αντιφάσεις στις θέσεις των ανθυποψηφίων του, ο κ. Μαλάς αναδείχθηκε ως η μοναδική διεκδικητική, ρεαλιστική, υπεύθυνη και συνετή επιλογή για τη διαχείριση του εθνικού μας θέματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια και σιγουριά τον τόπο μας στη νέα εποχή».

Ανέφερε ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σταύρος Μαλάς, κτίζοντας πάνω στα όσα θετικά οικοδομήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει αποφασιστικά μπροστά, αξιοποιώντας τα καινούργια δεδομένα που προέκυψαν κύρια μέσα από γεωστρατηγική αναβάθμιση της Κύπρου, μετά την ένταξη της χώρας μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Μίλησε για σώφρονα διαχείριση του Κυπριακού, η οποία θα μας επιτρέπει να διατηρούμε την Τουρκία στο εδώλιο του κατηγορουμένου και για ισχυροποίηση της πολιτική θωράκισης της Κύπρου απέναντι σε όποιες νέες τυχοδιωκτικές ενέργειες της Άγκυρας. Ο κ. Λουκαϊδης κατήγγειλε τον Νίκο Αναστασιάδη για σοβαρές αντιφάσεις και ακροβατισμούς, όπως είπε, προσθέτοντας ότι διαδραμάτισε το ρόλο της «σφίγγας», «ώστε να ικανοποιήσει αφενός το ετερόκλητο ακροατήριο του και αφετέρου να συγκαλύψει τις ψηφοθηρικές μεταμορφώσεις του».

Τον επέκρινε ακόμη ότι απέφυγε επιμελώς να καταθέσει με σαφήνεια και καθαρότητα τις θέσεις του, με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, οι πολίτες, ψηφίζοντας Αναστασιάδη να μην ξέρουν τι ψηφίζουν ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Αναστασιάδης απέφυγε να απαντήσει για τη θέση του για χαλαρή ομοσπονδία, για εκ περιτροπής πρωθυπουργία, για το πρόσωπο του διαπραγματευτή στο Κυπριακό και για τον τρόπο που θα πετύχει την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, στα πλαίσια της γνωστής του θέσης για διευρυμένες συνομιλίες.

«Συνακόλουθα, αποδέχθηκε σιωπηρά όλα όσα καταγράφονται στο Wikileaks για τα όσα καταμαρτυρούσε υπέρ της επιδιαιτησίας, των χρονοδιαγραμμάτων, τις εγγυήσεις, αλλά και τα ανοίκεια σχόλια του για τον Τάσσο Παπαδόπουλο», πρόσθεσε.

Για τις θέσεις του Γιώργου Λιλλήκα, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι για μια ακόμα φορά «αυτοαναιρούμενος, επιχείρησε να δαιμονοποιήσει τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, προσβάλλοντας όλους ανεξαρτήτως του προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων που διαχρονικά υιοθετούν και στηρίζουν αυτή τη μορφή λύσης».

Είπε επίσης ότι δεν έπεισε για το πώς θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε από τις διαχρονικές δεσμεύσεις μας απέναντι στη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ, χωρίς να επιτρέψουμε στην Τουρκία να θέσει με αξιώσεις τη θέση της για λύση δυο κρατών και διχοτόμηση και δεν απάντησε στη βεβαιότητα της διεθνούς απομόνωσης στην οποία θα περιέλθει η Κύπρος σε περίπτωση στρεψοδικίας από τα συμφωνηθέντα για τη μορφή της λύσης, στοιχείο που θα ανοίξει διάπλατα στην Τουρκία το δρόμο για να προωθήσει τον πάγιο διχοτομικό στόχο της.

Πηγή ΚΥΠΕ