Θέμα 24Η-Αναστασιάδης: Οι παράνομοι μετανάστες άμεσα θα εκδιώκονται (vid)

 Ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθαρίσε ότι οι παράνομοι από τρίτες χώρες μέσα από αυστηρούς ελέγχους θα εκδιώκονται  άμεσα. Επίσης οι πολιτικοί πρόσφυγες που θα αιτούνται ασύλου θα οδηγούνται στην Μενόγια και θα παίρνουν ένα συμβολικό ποσό της τάξης των 136 ευρώ το μήνα

“Δεν βλέπω τον λόγω η Κύπρος να έχει τους πολυτελείας πολιτικούς πρόσφυγες” τόνισε ο κ. Αναστασιάδης ο οποίος πρόσθεσε ότι μαζί με το ΔΗΚΟ έχουν καταθέσει νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι μη εγγεγραμμένοι στο ΤΚΑ δεν θα δικαιούνται της σημερινής δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με εξαίρεση κάποια ανθρωπιστικά θέματα.

Τι θα γίνει με τους κοινοτικούς – Πότε θα οδηγούνται στην φυλακή οι εργοδότες

ο Νίκος Αναστασιάδης, είπε πως εάν εκλεγεί, θα έρθει σε επαφή με τον ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ και θα ζητήσει το 70% των εργαζομένων να είναι κύπριοι και το 30% κοινοτικοί ή νόμιμοι από τρίτες χώρες. Είπε ότι θα αποτελέσει μια συμφωνία “μεταξύ κυρίων” καθώς δεν μπορεί η πρόταση αυτή να περάσει με νόμο.  ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι το κράτος είναι ελαστικό στα συμβόλαια με τους κοινοτικούς αλλά “Εάν τηρήσουν την συμφωνία οι εργοδότες έχει καλώς, εάν όμως νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελούν το κράτος θα οδηγούνται στη φυλακή γιατί θα γίνεται αυστηρός έλεγχος όλως των συμβολαίων και κατά πόσο καταβάλλονται όσα και στους Κύπριους”.

Δείτε τι δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης

 
Ν.Αναστασιάδη2 από 24hcomcy