Αναστασιάδης: “Κάποιοι βλέπουν το δάκτυλο τους”


Διαβάστε επίσης γιατί ο Χριστόφιας παραπονέθηκε στον Μπαρόζο . Διαβάστε ακόμα “Οι Κύπριοι διαλέγουν βρετανικά πανεπιστήμια“.


Αυτή την ώρα «που ο τόπος μας αντιμετωπίζει μια τέτοια κρίση και έχει ανάγκη της βοήθειας από τους εταίρους μας στην Ευρώπη, κάποιοι επιλέγουν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες να βλέπουν αντί την ουσία, το δάκτυλο τους», είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε σημερινές του δηλώσεις.  

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του ανθυποψηφίου του Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί ο πρώην ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ παρεμβαίνει στις Προεδρικές Εκλογές, όπως και το 2008, και γιατί ζητεί την ανάδειξη του στην Προεδρία της Δημοκρατία, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Θα μιλώ εγώ για τον κ. Ταλάτ; Οι πολιτικές είναι που έχουν σημασία που θα ακολουθήσουμε και έχω την εντύπωση αντί να ασχολείται με το τι ο κ. Ταλάτ λέει, να συνειδητοποιήσει πως μέσα από τις πολιτικές που ο ίδιος εισηγείται, το μόνο που εξυπηρετεί είναι τον κ. Ταλάτ και την Τουρκία».

Αναφορικά με δήλωση του κ. Λιλλήκα ότι ανέμενε από τον ίδιο να πείσει την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για το αντίθετο των δηλώσεων της σχετικά με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ο κ. Λιλλήκας θα πρέπει να αναμένει να δει ή να προσέχει τι λέει η κ. Μέρκελ «για να αντιλαμβάνεται το πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η παρέμβαση ή όχι του κ. Αναστασιάδη, λόγω των διασυνδέσεων του και των σχέσεων του» και πρόσθεσε ότι το να βρίσκεται στην Κύπρο η κ. Μέρκελ, σε μια ιστορικής σημασίας σύνοδο, λέει πολύ περισσότερα από όσα ο κ. Λιλλήκας.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ- Ιστούριθ ότι η Κύπρος χρειάζεται μια ηγεσία η οποία με αποφασιστικότητα θα λαμβάνει μέτρα για να απαντά στις προκλήσεις όπως έγινε σε Ελλάδα και Ισπανία, μετά την αλλαγή Κυβερνήσεων, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι σε τι μπορεί να διαφωνήσει.

«Αυτό είναι που ζητά και η Ευρώπη. Και αυτό είναι που ζητούν οι ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών. Χρειάζεται να τολμούμε, να παίρνουμε εκείνα τα μέτρα, ώστε να αποτρέπουμε και την προσφυγή σε μηχανισμούς», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν με τις σωστές κινήσεις δεν θα υπάρξουν προβλήματα στον ευρωπαϊκό χώρο σε ό,τι αφορά το κυπριακό μνημόνιο, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά και αξιοπιστία «και νομίζω ότι  μπορεί να επιτύχουμε πολύ περισσότερα απ΄ ό,τι αναμένει ο οποιοσδήποτε», όπως ανέφερε.

Σε παρατήρηση ότι η Κυβέρνηση και οι ανθυποψήφιοι του αποδίδουν σε καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες το συνέδριο του ΕΛΚ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «αυτή την ώρα που ο τόπος μας αντιμετωπίζει μια τέτοια κρίση και έχει ανάγκη της βοήθειας από τους εταίρους μας στην Ευρώπη, κάποιοι επιλέγουν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες να βλέπουν αντί την ουσία, το δάκτυλο τους» και πρόσθεσε ότι είναι δικαίωμα τους.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι στόχος είναι οι εκλογές ενός γύρου και ότι μπορεί να το επιτύχουν και πρόσθεσε ότι «καταγράφουν τάσεις οι δημοσκοπήσεις και συνεπώς δεν έχω λόγο να διαψεύσω τη Χαραυγή ή το επιτελείο του κ. Μαλά και τη δημοσκόπηση που οι ίδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα».

 

Πηγή : ΚΥΠΕ