Αναστασιάδης – Μέρκελ για χρέος και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών


Διαβάστε επίσης, “Α. Νεοφύτου: Σκοπιμότητες επιτελείων Μαλά-Λιλλήκα ενόψει επίσκεψης Μέρκελ” και “«Αστακός» ο χώρος διεξαγωγής συνεδρίου του ΕΛΚ”.


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στην Γερμανία αλλά και η χθεσινή δήλωση της Άγκελα Μέρκελ, ότι αργεί η συμφωνία για το Κυπριακό μνημόνιο, πάγωσαν την Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αναστασιάδης θα θέσει στην κ. Μέρκελ το θέμα της απευθείας αναχρηματοδότησης των τραπεζών, ενώ θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης.

Παράλληλα, αναμένεται να τονίσει ότι η Κύπρος έχει ψηφίσει όλα όσα ζήτα η Ευρώπη για το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, θα τονίσει ότι εάν το χρέος είναι βιώσιμο δεν απαιτείται να ανοίξει το κεφάλαιο αυτό.

Η συνεδρίαση του ΕΛΚ θα ξεκινήσει στη μια το μεσημέρι. Η Καγκελάριος αναμένεται να φτάσει μια ώρα νωρίτερα. Στη σύνοδο θα δώσει το παρόν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς και άλλοι ηγέτες του ΕΛΚ.