Αναστασιάδης: Όσο καθυστερούμε, δυσκολεύουμε τη θέση μας

Δεν έχει σημασία ποιος θα υπογράψει, αλλά ήδη βασικοί πυλώνες και σημαντικά των θεμάτων που αφορούν τους όρους της δανειακής σύμβασης του μνημονίου έχουν συνομολογηθεί από την παρούσα κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει την αυριανή σύσκεψη του Eurogroup, όπου θα συζητηθεί το θέμα της Κύπρου.


Διαβάστε επίσης, “Το ΔΗΚΟ καταγγέλλει τον Γ. Λιλλήκα για υποκλοπή ψήφων” και “Ετοιμα τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων”.


Σε δηλώσεις μετά την πρόταση για πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης στην περιοχή Τροόδους, την οποία έκανε σήμερα από τις Πλάτρες, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Τι σχόλιο να κάνω; Ότι δεν είμαστε έτοιμοι; Ότι όσον καθυστερούμε τόσο διαδέχονται το ένα μετά το άλλο τα γεγονότα και δυσκολεύουμε τι θέση μας;».

Θέλησε δε να ξεκαθαρίσει, όπως είπε, για να μην ακούσει πάλι την ίδια προπαγάνδα, ότι «δεν εισηγηθήκαμε και δεν εισηγούμαστε την ανέφορο υπογραφή. Εκείνο που επισημάναμε και επισημαίνουμε, διότι μια σοβαρή κυβέρνηση διαβουλεύεται με συγκεκριμένο τρόπο με αντιπροτάσεις αξιόπιστες να επιτύχει τα καλύτερα μιας δανειακής σύμβασης».

Ευχήθηκε οι επόμενες ημέρες  να δώσουν τουλάχιστον δείγματα ότι το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο και αποφεύγουμε τα χειρότερα. «Δεν έχει σημασία ποιος θα υπογράψει αλλά ήδη βασικοί πυλώνες και σημαντικά των θεμάτων που αφορούν τους όρους της δανειακής σύμβασης του μνημονίου έχουν συνομολογηθεί από την παρούσα κυβέρνηση».

Όσον αφορά τις επικρίσεις από το ΑΚΕΛ ότι αθέτησε την υπόσχεσή του θα δώσει στη δημοσιότητα τα περιουσιακά του στοιχεία, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «να μην ανησυχούν την ερχόμενη εβδομάδα θα τα έχουν να τα μελετήσουν να τα ελέγξουν απλά ο φόρτος του προεκλογικού παρεμπόδισε». Την ερχόμενη εβδομάδα, κατέληξε, θα δώσει όλα τα στοιχεία ώστε «να ησυχάσουν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό που θα τους δώσει την ευκαιρία να δουν τα όσα συνήθως λένε».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ