Αναστασιάδης: “Σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ενέργειας”


Διαβάστε επίσης για τη Γερμανία που “λυγίζει” στη βοήθεια της Κύπρου και για το ναι της Ρωσίας προς την Κύπρο.


Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Άκη Έλληνα, στην παρουσία και του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπαλλακτικές πηγές ενέργειας και ιδιαίτερα οι επενδυτές στα αιολικά πάρκα.

«Αυτό το οποίο έχουμε διαβεβαιώσει το Σύνδεσμο, είναι πως η πρόθεση σε περίπτωση ανάληψης της διακυβέρνησης , είναι να συσταθεί Εθνικό Συμβούλιο Ενέργειας και πως μέσα από τη διαβούλευση θα καθορίζονται οι σταθερές πλέον πολιτικές του κράτους έτσι ώστε και οι επενδυτές να γνωρίζουν αν η επένδυση τους θα είναι βιώσιμη» δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Άκης Έλληνας έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη. «Έχουμε ενημερώσει για τις ανησυχίες και τα προβλήματα μας τα οποία εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουμε» είπε.

Έκανε ακόμη λόγο για θετική ανταπόκριση εκ μέρους του κ. Αναστασιάδη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «αν όλα πάνε καλά και εκλεγεί στην Προεδρία» θα υπάρξει διαβούλευση για επίλυση  όλων αυτών των προβλημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ