Αναστάτωση στο δικαστήριο Λάρνακας – Κατάδικος προσπάθησε να διαφύγει


Διαβάστε επίσης, “Διάταγμα 7ημερης κράτησης για το ζεύγος Ιρανών” και “Μαρί – Καλογερόπουλος: Σωστή η θέση των Λοϊζίδη και Χαραλάμπους”.


Σύμφωνα με την Αστυνομία ο γιος του άνδρα, 22 χρόνων οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για υπόθεση ρίψης πυροβολισμών στον αέρα που έριξε για εκφοβισμό εναντίον συνεργείου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, το οποίο μετέβη στο σπίτι του τον Ιούνιο του 2012 για να αποσυνδέσει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος αφού δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς του.

Το Δικαστήριο σήμερα καταδίκασε το νεαρό σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για την ρίψη δύο πυροβολισμών αλλά με το άκουσμα της απόφασης, ο πατέρας του, που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, εξεμάνη και άρχισε να φωνάζει επανειλημμένως «εκαταστρέψετε μια οικογένεια».

Ο πατέρας συνοδευόμενος από αστυνομικούς οδηγήθηκε έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου. Ο γιός του ευρισκόμενος στον προθάλαμο του Δικαστικού Μεγάρου, αφού έσπρωξε τον αστυνομικό που τον συνόδευε κατάφερε να τραπεί σε φυγή. Αμέσως άρχισε καταδίωξη του νεαρού από αστυνομικούς της Εισαγγελίας στους δρόμους έξω από το Δικαστήριο και σε απόσταση 500 μέτρων έγινε κατορθωτή η επανασύλληψη του.

Ωστόσο ο πατέρας που ήταν εκτός ελέγχου, επιτέθηκε φραστικά στους αστυνομικούς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο προκαλώντας αναστάτωση και με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Ο πατέρας αναμένεται να κατηγορηθεί γραπτώς ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσον ο 22χρονος νεαρός θα αντιμετωπίσει και υπόθεση απόπειρας απόδρασης από νόμιμη κράτηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ