Αγγελίδης: Αναστασιάδης – Μαλάς προσφέρουν «δώρα» στην Τουρκία

 


Διαβάστε επίσης, Χουριέτ για Αρχιεπίσκοπο: «Άκουσε για χρήματα και ξέχασε τον εχθρό» και Υπ. Εμπορίου: “Ούτε μέρα χαμένη στους σχεδιασμούς για ΦΑ”.


Σε γραπτή δήλωσή του ο Ανδρέας Αγγελίδης αναφέρει ότι «η θέση που υποστηρίζουν ο κύριος Αναστασιάδης και ο κύριος Μαλάς για μεταφορά του φυσικού μας αερίου, μέσω Τουρκίας, ζημιώνει τα συμφέροντα της πατρίδας μας».

Παραπέμποντας σε συνέντευξη του Νίκου Αναστασιάδη στον Φιλελεύθερο ημερομηνίας 18 Σεπτεμβρίου 2011 και σε ομιλία του Σταύρου Μαλά στο Σύνδεσμο Απόστρατων Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς στις 8 Ιανουαρίου 2013, ο κ. Αγγελίδης προσθέτει ότι «δηλώνουν έτοιμοι να συνδιαχειριστούν το φυσικό μας αέριο με την Τουρκία».

Εάν εφαρμοστεί μια τέτοια απόφαση, αναφέρει, «η Κύπρος θα καταστεί όμηρος της καλής θέλησης της Τουρκίας, η οποία θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να κλείνει τη στρόφιγγα του αγωγού».

«Τη στιγμή που ο διεθνής παράγοντας επιχειρεί να διασυνδέσει τη δανειακή σύμβαση με την εκχώρηση του φυσικού μας αερίου, μας ανησυχεί το γεγονός ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Μαλάς, πιστοί στις θέσεις της υποχωρητικότητας που διαχρονικά εκφράζουν, προσφέρουν ‘δώρα’ στην Τουρκία και δεν υπερασπίζονται τα εθνικά μας δικαιώματα», αναφέρει ο Ανδρέας Αγγελίδης.

«Οι Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς, με την ίδια ευκολία που υπερασπίστηκαν το Σχέδιο Ανάν, στηριζόμενοι στην καλή πρόθεση της Τουρκίας, με την ίδια τώρα ευκολία εκχωρούν στην Τουρκία το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε για διέξοδο από την οικονομική κρίση. Εμείς τονίζουμε ξανά την έντονη διαφωνία μας με τη μεταφορά του φυσικού αερίου της Κύπρου, μέσω της Τουρκίας», προσθέτει, και συμπληρώνει ότι «πρόκειται για μια πολιτική θέση που θα ζημιώσει τα εθνικά μας συμφέροντα, θα αναβαθμίσει το ρόλο της Τουρκίας ως διαμετακομιστικό ενεργειακό σταθμό και θα υποβαθμίσει το ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πηγή ΚΥΠΕ