Αγγελίδης: Με εντατικό ρυθμό οι έρευνες στην Κεντρική

 


Διαβάστε επίσης, “Ο Αβέρωφ Νεοφύτου για δανειακή σύμβαση και έρευνα σε ΚΤ” και “Στεφάνου: Πρώτα λύση και μετά μεταφορά ΦΑ μέσω Τουρκίας”.


Σημειώνοντας ότι “στόχος είναι το συντομότερο να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις και να υποβληθεί ο φάκελος στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης”.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ.Αγγελίδης ανέφερε πως οι έρευνες περιλαμβάνουν λήψεις καταθέσεων “κι αν χρειαστεί και εξέταση οποιωνδήποτε εγγράφων”, ενώ ερωτηθείς κατά πόσο θα κληθούν και πολιτικά πρόσωπα, παρέπεμψε στη δήλωση του Αρχηγού της Αστυνομίας, ότι δηλαδή “οποιοδήποτε πρόσωπο γνωρίζει οτιδήποτε που ίσως βοηθά αυτήν την έρευνα ή θα πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις, αυτό θα γίνει”.

Ο κ.Αγγελίδης σχολίασε και δημοσίευμα, ότι τους επόμενους 3 μήνες, η αστυνομία θα αποκτήσει ειδικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για παρακολούθηση, μέσω δορυφόρου, σκηνών, εκδηλώσεων και σοβαρών γεγονότων εγκληματικής φύσης.

Όπως δήλωσε “πρόκειται για αγορά αναβαθμισμένου εξοπλισμού, που θα βοηθήσει στην καλύτερη εκτέλεση των καθηκόντων μας και βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αστυνομίας, πάντοτε όμως σε νόμιμα πλαίσια”.

“Πρόκειται για εξοπλισμό ο οποίος, για παράδειγμα, όταν θα υπάρχει μια σκηνή εγκλήματος, θα μπορεί να παρακολουθεί κάποιος που βρίσκεται στο Αρχηγείο, ενώ η σκηνή βρίσκεται σε άλλην Επαρχία, τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς της αστυνομίας”, συμπλήρωσε.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, συνέχισε, θα αναβαθμίσει επιχειρησιακά την αστυνομία, τονίζοντας παράλληλα ότι “όλα αυτά που θα γίνουν, δηλαδή η αναβάθμιση αυτών των υπηρεσιών, η αλλαγή, οι καινοτομίες, πάντοτε πρέπει να είναι σε νόμιμα πλαίσια”.

Εξάλλου, αναφερόμενος στη σύλληψη και παραδοχή των τριών νεαρών, για τις ζημιές που προκάλεσαν στο υπό αναστήλωση τέμενος της Δένειας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας απέδωσε το συγκεκριμένο περιστατικό σε απερισκεψία των νεαρών που δεν ενέχει οποιαδήποτε άλλα κίνητρα.

“Το σημαντικό είναι ότι έχουν παραδεχθεί και κατηγορήθηκαν γραπτώς και πέραν αυτού, θα προχωρήσουν οι έρευνες για να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να προχωρήσει στο δικαστήριο”, είπε και πρόσθεσε ότι αφέθηκε ελεύθερος ο 35χρονος που είχε αρχικά συλληφθεί ως ύποπτος για την υπόθεση.

 

Διαφωνία Ι. Νικολάου με Αρχηγό Αστυνομίας και τον καλεί να αναλογισθεί τις ευθύνες του 

Τη διαφωνία του με χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, Μιχάλη Παπαγεωργίου, εξέφρασε σήμερα ο εκ των Αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Ιωνάς Νικολάου, δηλώνοντας πως “κάποιοι έχουν ξεφύγει, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες τους, κάπου έχουν ξεφύγει και θα πρέπει να αναλογισθούν ξανά τις ευθύνες τους”.

“Με έκπληξη, πραγματικά”, είπε ο κ. Νικολάου σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης της Γυναικείας Οργάνωσης του ΔΗΣΥ Λευκωσίας, “άκουσα χθες τον Αρχηγό Αστυνομίας να δηλώνει ότι θα πρέπει να καταργηθούν δικαιώματα, τα οποία έχει κάθε ύποπτο πρόσωπο και τα οποία αναγνωρίζονται από τις συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις, τις οποίες η Κύπρος έχει κυρώσει εδώ και πολλές δεκαετίες και οι οποίες γίνονται απολύτως σεβαστές”.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, “δεν μπορεί να καταργηθεί το δικαίωμα της σιωπής για έναν ύποπτο, όπως απαιτεί ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ούτε, επίσης, μπορεί να επιζητεί να πάρει καταθέσεις από πολιτικά πρόσωπα, όπως, επίσης, δεν μπορούσε να καταγγέλλει τους Δικαστές με επιστολές και να τους απειλεί με ποινικές διώξεις”.

“Κάπου πρέπει να σοβαρευτούμε και κάπου θα πρέπει να αντιληφθούμε ο καθένας”, είπε ο κ. Νικολάου, “τι είναι εκείνο που μας επιβάλλει η Πολιτεία να πράξουμε και ποια είναι τα όρια εκείνα τα οποία έχουμε”.

Πηγή ΚΥΠΕ