Άνω κάτω η κυβέρνηση από την κόντρα Συλικιώτη – Σιαρλή


Διαβάστε επίσης, ΑΚΕΛ: Συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας για ταμείο Φυσικού Αερίου και RBS: Το Φυσικό αέριο υπερκαλυπτει το χρέος της Κύπρου.

 


Ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης συνεχίσε και σήμερα τις δηλώσεις του ωστόσο χαμηλώνοντας τους τόνους. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο τόνισε ότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του σε σχέση με τη δυσφορία που εξέφρασε χθες για την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στις επιστολές της Τρόικας αναφορικά με το νομοσχέδιο για το ταμείο υδρογονανθράκων.

”Ουδέποτε είπα ότι το Υπουργείο Οικονομικών υιοθέτησε τις θέσεις της Τρόικας” είπε ο κ. Συλικιώτης, υποδεικνύοντας την ίδια ώρα, πως ο Βάσος Σιαρλή θα έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει πως δεν αποδέχεται τη θέση της Τρόικας, ότι χωρίς συμφωνία με τους δανειστές δεν μπορούν να προωθηθούν τα ζητήματα του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τον κ. Συλικιώτη η Τρόϊκα βάζει από το παράθυρο κάτι το οποίο είχε συζητηθεί και τελικά διαγράφηκε από το μνημόνιο. «Δεν πρόκειται, να αποδεχθούμε συγκυριαρχία ή περιορισμό της κυριαρχίας του κράτους, όπως απαιτεί η τρόϊκα».

Ταυτόχρονα ο υπουργός Εμπορίου δεν έκρυψε ούτε σήμερα την ενόχληση του για το γεγονός ότι διέρρευσαν από το Υπουργείο Οικονομικών, πληροφορίες για το περιεχόμενο των επιστολών, ενώ ο ίδιος δεν ενημερώθηκε από το συνάδελφο του Βάσο Σιαρλή.