Φορτίο με ανθρώπινα κρανία στο αεροδρόμιο του Σικάγο (vids)


Διαβάστε επίσης και δείτε videos για την καταδίωξη που παρακολουθούσε Αμερικανός, η οποία κατέληξε στο σπίτι του και για το κουταβάκι που σώθηκε από τη Βότκα.


Οι αμερικανικές αρχές χρειάσθηκε να ασχοληθούν επισταμένως με ένα ασυνήθιστο δέμα, που περιείχε 18 ανθρώπινα κρανία, προτού το επαναπροωθήσουν στον τελικό του προορισμό, ένα κρεματόριο, ύστερα από την κατάσχεσή του πριν τα Χριστούγεννα στο τελωνείο του αεροδρομίου Ο’ Χέιρ του Σικάγου.

Τα κρανία, που το καθένα έφερε ετικέτα με το όνομα του νεκρού και την αιτία θανάτου του, είχαν σταλεί στις ΗΠΑ από ερευνητικό ίδρυμα στην Ιταλία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των ιατρικών υπηρεσιών της Κομητείας Κουκ Μέρι Παλαιολόγος.

“Τα κρανία ήσαν ανατομικά δείγματα που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς, ήσαν καλώς διατηρημένα, συσκευασμένα και έφεραν ετικέτες όταν εισήλθαν» στο αμερικανικό έδαφος, σε τρία σφραγισμένα εμπορευματοκιβώτια με την γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, πρόσθεσε η ίδια.

Όμως τα κιβώτια, όταν πέρασαν από έλεγχο με ακτίνες Χ στο αεροδρόμιο κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές λόγω ανεπαρκών εγγράφων.

“Προς το παρόν εργάζονται για τα έγγραφα” προκειμένου τα κιβώτια να μπορέσουν να επαναπροωθηθού στον τελικό προορισμό τους, το κρεματόριο, επεσήμανε η Παλαιολόγος, χωρις να προσδιορίζει ποιο ήταν το ιταλικό ίδρυμα.

Οι ΗΠΑ, όπου κανείς μπορεί να δωρίσει το σώμα του στην επιστήμη, είναι ένα διεθνές κέντρο για τη συγκεκριμένη αγορά, η οποία γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση, καθώς οι ανθρώπινες σοροί χρησιμοποιούνται στην ιατρική έρευνα.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.