Αντιγόνη Παπαδοπούλου: Καταγγέλλει το κατοχικό καθεστώς στην ΕΕ


Διαβάστε επίσης, Βόμβα Μέρκελ: Η Κύπρος είναι μακριά από το μνημόνιο – Ζητά Ιδιωτικοποιήσεις


Η κ. Παπαδοπούλου προώθησε ενώπιον του κ. Potočnik συγκεκριμένα στοιχεία και ντοκουμέντα από την πρόσφατη  εισβολή εκσκαφέων στην σπάνιας φυσικής ομορφιάς  περιοχή της κοινότητας Λιβερών, η οποία έχει  άλλωστε επιλεγεί και ενταχθεί  στο σχέδιο «Φύση 2000» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως «Τόπος Κοινοτικής Σημασίας».

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέχει το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιβερών, οι κατοχικές αρχές επιδιώκουν συστηματικά να καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον, της περιοχής, εκριζώνοντας είδη σπάνιας και άγριας πανίδας και μοναδικής χλωρίδας, με μη αναστρέψιμες συνέπειες για τη φυσική κληρονομιά του νησιού μας.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης, ότι και στο παρελθόν είχε εκχερσωθεί έκταση δάσους με σκοπό την κατασκευή δρόμου και υποδομών για ανέγερση κατοικιών.

Η ευρωβουλευτής ζήτησε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο την άμεση παρέμβαση του για  άμεσο τερματισμό  τέτοιου είδους αυθαιρεσιών.

Με σχετική ερώτηση που υπέβαλε επίσης στην Επιτροπή, ζητά να πληροφορηθεί για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η ΕΕ, για περιοχές ενταγμένες στο σχέδιο “Natura 2000”.  

Επικαλούμενη το γεγονός ότι το τρέχον έτος, 2013 είναι αφιερωμένο στα δικαιώματα των ευρωπαίων  πολιτών, η Κυπρία Ευρωβουλευτής ζητά  την πλήρη διασφάλιση των  ανθρωπίνων δικαιωμάτων και  των  Κυπρίων πολιτών,  που για 38 και πλέον χρόνια, καταπατούνται στην ημικατεχόμενη Κύπρο, από την κατοχική Τουρκία.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ