Απάντηση Αναστασιάδη σε ΑΚΕΛ για το Πόθεν Έσχες


Διαβάστε επίσης, “Καταγγελία Πραξούλας: Τα δυο μεγάλα κόμματα κινήθηκαν με δόλο” και “Yahoo και Guardian για ψηφοδέλτια και Ευστρατίου”.


Ο οποίος προσκαλεί όποιον αμφισβητεί την ελεγμένη δήλωση των περιουσιακών του στοιχείων να διορίσει έγκριτο ελεγκτικό οίκο της αρεσκείας του καλώντας επίσης δημοσιοποίησαν τα στοιχεία τους να ακολουθήσουν την ίδια πρακτική.

«Αποτελεί το ελάχιστο έλλειψη πολιτικού ήθους, το να ερωτάται ένας δικηγόρος που καταβάλλει ανελλιπώς το φόρο εισοδήματος για τα εισοδήματα που περιλαμβάνονται και στη δήλωση των περιουσιακών του στοιχείων, και να αφήνεται το υπονοούμενο από πού τάχα απέκτησε την περιουσία του», αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης σε γραπτή δήλωσή του.

Εάν, προσθέτει, «τα αποκτούσα από τη διαπλοκή ή παρανόμως, οι ίδιοι θα το γνώριζαν καλύτερα αφού εκείνοι κυβερνούν και η όποια διαπλοκή θα έπρεπε να έχει και τη δική τους συνέργεια».

Συνεχίζει διευκρινίζοντας ότι «ουδέποτε κατείχα υπό την προσωπική μου ιδιότητα μετοχές στην ‘Revolution’, αλλά ήμουν εμπιστευματοδόχος για λογαριασμό του Δημοκρατικού Συναγερμού». Η εταιρεία αυτή, αναφέρει, «έχει ήδη δηλωθεί στους ελεγμένους λογαριασμούς του κόμματος στις 31.12.2011 που παρουσιάστηκαν και στο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος το 2012».

Όσον αφορά στην εταιρεία Imperium properties, ο κ. Αναστασιάδης ενημερώνει ότι παραμένει αδρανής από την εγγραφή της χωρίς καμία οικονομική δραστηριότητα μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, αναφέρει ότι το εισόδημα από τόκους από τις καταθέσεις του σε τραπεζικά ιδρύματα είναι ενσωματωμένο στο δηλωμένο ποσό για τις καταθέσεις το οποίο ανέρχεται σε €706.527.

Τέλος, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας προσκαλεί «τον όποιον αμφισβητεί την ελεγμένη δήλωση των περιουσιακών μου στοιχείων να διορίσει έγκριτο ελεγκτικό οίκο της αρεσκείας του για να διαπιστώσει την ορθότητα των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα». Αναμένουμε, αναφέρει, «ότι την ίδια πρακτική θα εφαρμόσουν και οι ίδιοι για τις δικές τους δηλώσεις».

Πηγή ΚΥΠΕ