Απελευθέρωση ομήρων με δεκάδες νεκρούς στην Αλγερία (vids)


Διαβάστε επίσης και δείτε video για τη γυναίκα που σκότωσε και έθαψε ο σύζηγός της στη Λέσβο και δείτε τις pics ντοκουμέντο από το καταφύγιο του Χίτλερ.


Ο αλγερινός στρατός επιτέθηκε με ελικόπτερα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Υπάρχουν αναφορές για δεκάδες νεκρούς, μεταξύ των οποίων ξένοι όμηροι αλλά και απαγωγείς. Οι πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANI της Μαυριτανίας, κάνουν λόγο για 34 νεκρούς ομήρους και 15 απαγωγείς.

Μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή η πληροφορία αυτή του πρακτορείου, το οποίο διατηρεί επικοινωνία με την οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και την σύλληψη ομήρων.

Το ANI που μιλάει απ’ ευθείας με τους απαγωγείς, πρόσθεσε ότι ο εκπρόσωπος των απαγωγέων απείλησε ότι οι απαγωγείς θα σκοτώσουν τους υπόλοιπους ομήρους αν πλησιάσει ο αλγερινός στρατός.

Εκπρόσωπος των ισλαμιστών δήλωσε προς το ANI ότι οι απαγωγείς προσπαθούσαν “να μεταφέρουν μερικούς από τους ομήρους σε μια πιο ασφαλή τοποθεσία με οχήματα” όταν οι αλγερινές ένοπλες δυνάμεις επενέβησαν με αεροσκάφη, “σκοτώνοντας ταυτοχρόνως ομήρους και απαγωγείς”.

Νωρίτερα, 25 ξένοι όμηροι, μεταξύ των οποίων δύο Ιάπωνες, διέφυγαν από τις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου του Άιν Αμένας στην έρημο της Αλγερίας όπου κρατούνταν όμηροι, δήλωσε πηγή της αλγερινής ασφάλειας.

40 Αλγερινοί, κυρίως γυναίκες, απελευθερώθηκαν από τους απαγωγείς πριν την επίθεση.

Οι δράστες της επίθεσης και της ομηρείας είχαν ανακοινώσει ότι κρατούν πάνω από 50 ξένους ομήρους και δεκάδες Αλγερινούς, στις εγκαταστάσεις αυτές και αξιώνουν να σταματήσει η Γαλλία την στρατιωτική της εκστρατεία κατά των ισλαμιστών ανταρτών στο γειτονικό Μαλί. Ανάμεσα στους ξένους ομήρους βρίσκονται Αμερικανοί, Ευρωπαίοι αλλά και Ιάπωνες.

Την ίδια ώρα άλλωστε, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι ένας ή περισσότεροι Ρουμάνοι βρίσκονται μεταξύ των ομήρων που κρατούνται στην Αλγερία.

Αξιωματούχος του υπουργείου αρνήθηκε να διευκρινίσει σχετικά με τον αριθμό των Ρουμάνων που κρατούνται.

Εξάλλου η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο φυσικού αερίου της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι σήμερα το πρωί μειώθηκε η ποσότητα του φυσικού αερίου που παραδίδεται από την Αλγερία μέσω του αγωγού Transmed κατά 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα/ την ημέρα και οι ειδικοί της βιομηχανίας αποδίδουν την μείωση στην κρίση με τους ομήρους στις εγκαταστάσεις στο Άιν Αμένας.

Πριν την επίθεση οι Αρχές της Αλγερίας είχαν δηλώσει ότι δεν θα μπουν σε διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.