Άποψη: Με τα λόγια χτίζω παλάτια…

Γράφει η Άντρη Χαραλάμπους… @AndryCh1

Μερικοί από τους υποψήφιους έχουν ομολογουμένως ένα αρκετά μελετημένο προεκλογικό πλάνο με επιχειρήματα  και άλλοι θα ήταν καταξιωμένοι ως σεναριογράφοι σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ωραία τα λόγια και τόσα χρόνια χορτάσαμε, η καλύτερα, μπουχτίσαμε από αυτά. Στην πράξη όμως τι γίνεται; Εάν εγώ αύριο σε ψηφίσω, θα περιμένω από εσένα να υλοποιήσεις αυτά που μου «έταξες». Θα είσαι ικανός να το κάνεις;

Το άλλο που με προβλημάτισε είναι η έντονη αντιπαλότητα μεταξύ των επίδοξων Προέδρων, οι αλληλοκατηγορίες και οι έντονοι διαξιφισμοί. Δεν λέω, στο «παιχνίδι» είναι και αυτά. Οι «μικροί» υποψήφιοι, αν μπορώ να τους ονομάσω έτσι, ωρύονται για τα «εγκλήματα» που διέπραξαν πολιτικοί και κόμματα και διαλαλούν ότι θα επιφέρουν την αλλαγή.

Γνωστά όλα αυτά. Το πρόβλημα όμως είμαστε εμείς, που ενώ θέλουμε την αλλαγή και όλοι λίγο πολύ ξέρουμε ποιοι χρυσαφίζουν σε βάρος μας (μην κοροϊδευόμαστε, μικρός τόπος είμαστε τα νέα μαθαίνονται εύκολα) συνεχίζουμε και ψηφίζουμε σαν πρόβατα τους ίδιους πολιτικούς, τα ίδια κόμματα, τις ίδιες πάγιες πολιτικές.

Εάν θέλουμε την αλλαγή και την επιζητούμε ας αλλάξουμε εμείς πρώτα μυαλό, αφού διαμαρτυρόμαστε και γονατίσαμε από τις πολιτικές κάποιων εδώ και χρόνια. Αυτές τις εκλογές, λοιπόν, να μην ψηφίσουμε «το κόμμα», «το μέσο», «τον κουμπάρο», «τον συγγενή».

Ας ψηφίσουμε τον πολιτικό που πιστεύουμε πως θα μας βγάλει από το αδιέξοδο και την μιζέρια. Ας ψηφίσουμε αυτόν που θα δώσει προοπτικές και μέλλον σε μας και στα παιδιά μας.

Δεν ξέρω αν αυτός ο κύριος η κυρία που θα ψηφίσω θα είναι η πιο συνετή επιλογή, αλλά τουλάχιστον ξέρω πως το μελέτησα, άφησα το μυαλό ελεύθερο από πολιτικές παρατάξεις και αλλότριους σκοπούς και άσκησα το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε σωστά για τον τόπο μου.

Ανοίξτε αυτιά, μάτια και μυαλό και ψηφίστε για το καλό μας!