Αρχιεπίσκοπος: Να τιμωρηθούν όσοι φταίνε για την κρίση


Διαβάστε επίσης, “Το μνημόνιο οδηγεί στην επιτροπή αποζημιώσεων” και “Εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα για τις εκλογές”.


Ο Αρχιεπίσκοπος θα τοποθετηθεί για τις προεδρικές περί τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ τόνισε πως πρέπει να αφυπνιστεί τόσο η ηγεσία όσο και ο λαός.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στον «Φ», αποκάλυψε ότι η εκκλησία δανείζεται ούτως ώστε να μπορεί να στηρίζει το ποίμνιο της και απευθύνεται σε διεθνείς οργανισμούς, σε Γερμανία, Αμερική και άλλες χώρες, για να εξασφαλίζει πόρους για έργα ανάπτυξης συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Κατά τον ίδιο, τα οδυνηρά οικονομικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια, εάν δουλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι με σωστή διαχείριση των υποθαλάσσιων φυσικών πόρων.

Στα σχέδια του Αρχιεπισκόπου ώστε να καταστεί δυνατή η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, είναι η λειτουργία θεολογικής σχολής, ενώ ιδιαίτερη βάση δίνει στο μεγάλο έργο όπως ονόμασε, τη δημιουργία ποιοτικών «γηροκομείων», ξενοδοχεία 3 ή 4 αστέρων ουσιαστικά, κυρίως για τους βόρειους λαού, έργο που θεωρεί ότι θα φέρει μεγάλα έσοδα στη χώρα, υποστηρίζοντας την άποψη του αυτή στο μεγάλο ποσοστό ατόμων που θα ήθελαν να ζήσουν τα τέλη της ζωής τους, όπως ανέφερε, σε αυτόν τον ήρεμο και φιλήσυχο τόπο.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε και για το φυσικό αέριο, λέγοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με ισραηλινές εταιρείες και πιστεύει ότι θα καταπιαστεί και με αυτόν τον τομέα, συμπληρώνοντας ότι όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, δεν είναι τίποτα οριστικό μέχρι τώρα και μάλλον θα περιμένει την αλλαγή της Κυβέρνησης.

Τόνισε ότι τα συμβούλια των τραπεζών όφειλαν να παραιτηθούν, χωρίς την πίεση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι ευθύνονται για την κρίση.