Τα Starbucks απειλούν να σταματήσουν τις επενδύσεις στη Βρετανία

 


Διαβάστε επίσης για την διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Λάρνακα. Διαβάστε ακόμα “Πυρκαγιά σε σχολείο στην Λεμεσό


Να σταματήσει τις επενδύσεις της στη Βρετανία, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων στερλινών, απειλεί η αμερικανική αλυσίδα Starbucks, μετά τις άδικες, όπως τις χαρακτηρίζει, επικρίσεις του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για τις φορολογικές της πρακτικές, γράφει σήμερα η εφημερίδα Sunday Telegraph.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην πολυεθνική, οι νέες επενδύσεις της εταιρίας ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων στερλινών στην Βρετανία είναι πιθανόν να σταματήσουν με την αιτιολογία πως η επιχείρηση δέχεται άδικα «χαριστικές βολές».

Η διεύθυνση των Starbucks ζήτησε να συναντηθεί με τον Κάμερον, ο οποίος τόνισε απευθυνόμενος στους ομίλους που εξαιρούνται από την πληρωμή φόρων ότι «πρέπει να ξυπνήσουν και να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την κατάσταση». Τα σχόλια αυτά του βρετανού πρωθυπουργού θεωρήθηκαν ιδιαίτερα επικριτικά για την αμερικανική αλυσίδα.

Στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, ο Κάμερον επισήμανε πως οι εταιρίες «πρέπει να πληρώνουν το φόρο που δίκαια τους αναλογεί». 

Η Starbucks ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι θα καταβάλει 20 εκατομμύρια στερλίνες σε φόρους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Νωρίτερα είχε αποκαλυφθεί πως η επιχείρηση δεν πλήρωνε την τελευταία τριετία εταιρικούς φόρους.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο newsbeast.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.