Την Παρασκευή 21/01 το πόθεν έσχες του Αναστασιάδη

 


Διαβάστε επίσης για τον οίκο Fitch που λέει ότι απειλείται η Κύπρος και από δεύτερο δημοσιονομικό σοκ και πως πάει στο Eurogroup ο Σιαρλή.


“Από τον περασμένο Μάιο έχω προτείνει την δια νόμου υποχρέωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτειακών αξιωματούχων να δημοσιοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία με την ανάληψη των καθηκόντων τους. Για σκοπούς αυστηρού και αντικειμενικού ελέγχου και αξιολόγησης των στοιχείων, έχω προτείνει επίσης τη σύσταση ειδικού σώματος ελεγκτών, ως ανεξάρτητης αρχής ελέγχου των στοιχείων αυτών. Το σχετικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται και θα κατατεθεί για ψήφιση με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης.

Το ζητούμενο είναι να αντιμετωπίσουμε θεσμικά την ουσιαστική εφαρμογή του πόθεν έσχες και όχι να δημιουργούμε εντυπώσεις. Εξάλλου, το πόθεν έσχες είναι για να διαφανεί κατά πόσον όσοι ασκούν εξουσία καταχρώνται των εξουσιών τους για να πλουτίσουν αθέμιτα. Αυτό ισχύει για πολιτικά πρόσωπα, ώστε να διαφανεί αν διαπράττουν οιαδήποτε φορολογικά ή άλλα αδικήματα”.

Όπως έχω δηλώσει και στην περασμένη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η δήλωση για τα περιουσιακά μου στοιχεία θα γίνει αυτή τη βδομάδα. Η ημερομηνία δημοσιοποίησης θα είναι η Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 και καλώ όσους επιθυμούν, να διορίσουν ελεγκτές της αρεσκείας τους για να τα ελέγξουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ