Μπαγίς: Λύση που να βασίζεται σε πολιτική ισότητα


Διαβάστε επίσης και δείτε vid & pics για τις υποβολές υποψηφιοτήτων και για Σκάνδαλο: Αθώοι οι αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν τον Αυγουστίνο(vid)


«Θα υποστηρίξουμε κάθε λύση στην Κύπρο που θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα. Ακόμα και μετά από μια τόσο ανοικτή επιταγή, συνεχίζουν να κρατούν αυτή την κακότροπη στάση, είναι μια κατάσταση που τους ζημιώνει». Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Μπαγίς επισκέφθηκε την «αντιπροσωπεία» του ψευδοκράτους στην Σουηδία, την πέμπτη που έχει ανοίξει στο εξωτερικό.

Τα «εμπάργκο» και η «απομόνωση» που εφαρμόζονται στο ψευδοκράτος δεν είναι κάτι που μπορεί να ειδωθεί ως λογικό ή να γίνει αποδεκτό, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας ότι παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές από διεθνής άποψης στο Κυπριακό.

Υποστήριξε ότι σήμερα η διεθνής κοινότητα έχει αντιληφθεί ότι είναι η ε/κ πλευρά που εμποδίζει την ειρήνη και την ενοποίηση του νησιού. «Αυτό για μας είναι ένα σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα», είπε.

Οι Ε/κ, είπε, έχουν γίνει οι μεγαλύτεροι όμηροι του δικού τους πείσματος και αδιαλλαξίας. «Αν το σχέδιο Ανάν γινόταν αποδεκτό, η ενωμένη Κύπρος ίσως ήταν μια από τις πιο εύπορες χώρες στον κόσμο. Αλλά με τη στάση τους οι Ε/κ και την εναντίωσή τους στη λύση, άρχισε μια διαδικασία που θα τους οδηγήσει στην πτώχευση».

Τώρα έχουν φτάσει στην πιο κοντινή απόδειξη της φράσης «έχουμε ανάγκη τον γείτονά μας», είπε και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή στο θέμα του ηλεκτρισμού (οι Ε/κ)  χρειάζονται το ψευδοκράτος ενώ σύντομα θα θέλουν ως λύση και το νερό που θα φτάσει από την Τουρκία στο νησί μέσω αγωγών.

Οι Ε/κ, συνέχισε ο κ. Μπαγίς, έχουν το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, λέγοντας ότι επειδή εμποδίζουν το άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου, τα ε/κ πλοία δεν μπορούν να ελλιμενιστούν στα σημαντικά κέντρα που είναι το λιμάνια της Μερσίνης, της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης, της Τραπεζούντας. Ανέφερε ότι επειδή δεν επιτρέπουν τη χρήση του εθνικού εναερίου χώρου της Τουρκίας από τα ε/κ αεροσκάφη κατά τα δρομολόγια προς την Αθήνα, το κόστος (των ΚΑ) είναι 30 εκ. ευρώ το χρόνο. «Εμείς τους είπαμε ότι θα ανοίξουμε τον εναέριο χώρο μας και τα λιμάνια. Αλλά σε αντάλλαγμα και αυτοί πρέπει να εφαρμόσουν την απόφαση της 26ης Απριλίου 2004 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να άρουν τα εμπόδια για διεθνές εμπόριο. Δηλαδή, πρέπει να δώσουν άδεια για να γίνονται διεθνείς πτήσεις από το αεροδρόμιο», είπε

Οι Ε/κ, συνέχισε ο Τούρκος Υπουργός, συνεχίζοντας «την κακή συμπεριφορά τους» ανάγκασαν τους εαυτούς τους σε πτώχευση και αυτή τη στιγμή περνούν μια πολύ σοβαρή οικονομική κρίση.

Ο κ. Μπαγίς αναφέρθηκε στη σημασία των Προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου, λέγοντας ότι εάν εκλεγεί μια λογική ηγεσία και φτάσει σε πολιτική προσέγγισης με το ψευδοκράτος, συμφώνησαν να παράσχουν στήριξη στα βήματα που θα γίνουν. Δηλαδή, εξήγησε, θα αποδεχτούν κάθε λύση που θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα και θα αποδέχεται τους «υπηκόους» του ψευδοκράτους και τα όσα έγιναν στη «νότια Κύπρο». «Θα υποστηρίξουμε κάθε λύση στην Κύπρο που θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα. Ακόμα και μετά από μια τόσο ανοικτή επιταγή, συνεχίζουν να κρατούν αυτή την κακότροπο στάση, είναι μια κατάσταση που τους ζημιώνει. Μακάρι να συνέλθουν από τα λάθη τους άμεσα», δήλωσε.

Σχόλιο, αναφέρεται, έκανε ο Τούρκος Υπουργός μετά την επίσκεψή του στην «αντιπροσωπεία» του ψευδοκράτους στη Σουηδία στο Twitter του γράφοντας πως στηρίζουν τη «χώρα παιδί» τους.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ