Μπαρόσο: “Δεν πετύχαμε αύξηση απασχόλησης στην ΕΕ”


 

Διαβάστε επίσης: Χριστόφιας: «Πετύχαμε στοχευμένα αποτελέσματα για την Ένωση» και… Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Άντρου Κυπριανού στην Αθήνα


Αυτό υποστήριξε, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε ομιλία του για τα επιτεύγματα της προεδρίας της Κύπρου, στο δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε την άποψη ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ που είχαν οικονομικά προβλήματα κατάφεραν να βάλουν σε μία τάξη τα δημοσιονομικά τους, ότι οι ιδιώτες επενδυτές επιστρέφουν στις χώρες της Ευρωζώνης και ότι τώρα η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη να ανοίξει το κεφάλαιο της ανάκαμψης.

Ομολόγησε, ωστόσο, ότι η ΕΕ δεν έχει πετύχει ακόμη τους στόχους για την ταχεία ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στη χειμαζόμενη από την ανεργία Ευρώπη και υποστήριξε ότι περισσότερες περικοπές στις ευρωπαϊκές οικονομίες θα αποδυναμώσουν, εν τέλει, την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Υποσχέθηκε, τέλος, ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει υπάρξει μία συμφωνία για την εγγύηση των καταθέσεων και την ανακεφαλαίωση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Πηγή: ΚΥΠΕ