Βραζιλία: Τριήμερο εθνικό πένθος για τους νεκρούς σε κλαμπ (vid)


Διαβάστε επίσης ποιοι έβαλαν τη βόμβα στο Mall της Αθήνας και γιατί στην Αίγυπτο υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Βραζιλία εις μνήμην των 232 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στην πόλη Σάντα Μαρία.

Η φωτιά ξέσπασε όταν ένα μέλος του συγκροτήματος που έπαιζε μουσική στο κλαμπ “Kiss”, άναψε ένα πυροτέχνημα στη σκηνή.

Πρόκειται για μία από τις πιο τραγικές πυρκαγιές στη Βραζιλία τα τελευταία 50 χρόνια.

Λόγω της πρωτοφανούς τραγωδίας, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια ματαιώθηκε τελετή για τις 500 ημέρες που απομένουν έως το Μουντιάλ του 2014 που διοργανώνεται στη Βραζιλία, ενώ στην πόλη Σάντα Μαρία, κηρύχθηκε πένθος για ένα μήνα.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, που διέκοψε επίσκεψή της στη Χιλή, μαζί με υπουργούς της κυβέρνησης, επισκέφθηκε επιζώντες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης.

Οι Αρχές γνωστοποίησαν τα ονόματα των θυμάτων, όταν αναθεώρησαν προς τα κάτω τον απολογισμό που έκανε αρχικά λόγο για 245 νεκρούς.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω του καπνού.

Τριήμερο εθνικό πένθος στη Βραζιλία

Σύμφωνα με αυτόπτες, εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, ενώ ένας μεγάλος αριθμος θυμάτων εγκλωβίστηκε στις τουαλέτες του νυχτερινού κέντρου

Ενας από τους ιδιοκτήτες του μοιραίου κλαμπ φέρεται να έχει επιβεβαιώσει ότι η διαδικασία ανανέωσης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος ήταν ακόμη σε εξέλιξη και ότι η ασφάλεια πυρός είχε λήξει πέρσι.Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.