Χάος έχει προκαλέσει στην Ιαπωνία το χιόνι (picks & vid)

 


Διαβάστε επίσης για την έφοδο σε διαμέρισμα ενόπολου στη Ρωσία και δείτε pics νεκρού Γάλλου στρατιώτη που ανέβασαν Ισλαμιστές στο twitter.


Η κακοκαιρία έχει οδηγήσει στην ακύρωση περισσότερων από 500 πτήσεων από το αεροδρόμιο του Τόκιο αλλά και άλλων αεροδρομίων. Χειρόφρενο έχουν τραβήξει τα τραίνα. Δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί καθώς αλλεπάλληλα είναι τα τροχαία ενώ σε πολλές περιοχές οι δρόμοι έχουν κλείσει.Η πόλη Γιοκοχάμα, που αποτελεί ουσιαστικά προάστιο του Τόκιο, έχει σκεπαστεί από ένα στρώμα χιονιού περίπου 12 εκατοστών ενώ στην ίδια την ιαπωνική πρωτεύουσα η χιονόπτωση φτάνει τα 10 εκατοστά.

Είναι οι πρώτες χιονοπτώσεις που πλήττουν φέτος την ιαπωνική πρωτεύουσα, αλλά τέτοια χιονόπτωση είχε να καταγραφεί στην Γιοκοχάμα από τον Ιανουάριο του 2001, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Στην επαρχία Καναγκάουα περίπου δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σε διάφορα ατυχήματα, κυρίως διότι γλίστρησαν κι έπεσαν.Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν σε δρόμους στο Τόκιο και αλλού, ενώ και τα οχήματα των υπηρεσιών αρωγής αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες στις μετακινήσεις τους. Σε αρκετούς αυτοκινητόδρομους η μία ή ακόμα και οι δύο κατευθύνσεις έχουν κλείσει.

Στα πεζοδρόμια στο Τόκιο οι πολίτες πάσχιζαν να βαδίσουν λόγω του χιονιού και του αέρα, παλεύοντας να συγκρατήσουν τις ομπρέλες τους που αναποδογύριζαν. Από τη σφοδρή χιονόπτωση επλήγη και η περιοχή Τοχόκου, που είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 και όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να ζουν σε προσωρινά προκατασκευασμένα καταλύματα. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε εξάλλου σήμερα προειδοποίηση ακραίων καιρικών φαινομένων όχι μόνο εξαιτίας του χιονιού αλλά και των ισχυρών ανέμων, 70 ως 110 χιλιόμετρα ανά ώρα και ριπές που ξεπερνούν τα 150 χ.α.ώ. σήμερα και στην διάρκεια της νύχτας.

Η σημερινή ημέρα είναι αργία στην Ιαπωνία, για να εορταστεί η ενηλικίωση των νέων 20 ετών, αλλά πολλές εορταστικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Μεγάλα προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι εκατομμύρια εργαζόμενοι οι οποίοι θα πρέπει να πάνε στις δουλειές τους τις πρωινές ώρες.

 

 

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.