Χαστούκισε και ξεμάλλιασε η Αιγύπτια κι εμείς… απολογούμαστε!

Η πρέσβειρα αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο όταν της απαγορεύτηκε η είσοδος στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου Λάρνακας.


Διαβάστε επίσης: Στα χέρια αξιωματούχων η υπόθεση της Αιγύπτιας πρέσβειρας και Σε «ρινγκ» μετέτρεψε το αεροδρόμιο Λάρνακας πρέσβειραΣε σημερινή (02/01) του δήλωση, λοιπόν, το ΥΠΕΞ εξέφρασε λύπη και απολογία για το επεισόδιο με την Αιγύπτια Πρέσβειρα, η οποία, όπως διευκρινίζεται, γίνεται μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή εκφράζει «δημόσια και ειλικρινά τη λύπη του» ΥΠΕΞ και «απολογείται για την όλη μεταχείριση της Πρέσβεως της Αιγύπτου» Menha Mahrous Bakhoum, σε σχέση με το γνωστό επεισόδιο στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Υποδεικνύει παράλληλα πως η όλη μεταχείριση της Πρέσβεως «δεν συνάδει με την αρχή του απαραβίαστου του προσώπου και του σεβασμού των διπλωματικών αντιπροσώπων».

Η Υπουργός Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η ενδελεχής έρευνα για το όλο συμβάν.

Διαβεβαιώνει τέλος την Κυβέρνηση και το φίλο λαό της Αιγύπτου ότι «η κυπριακή Κυβέρνηση και ο λαός της Κύπρου εκτιμούν τα μέγιστα τις διαχρονικά άριστες και αδελφικές σχέσεις της Κύπρου με τη φίλη χώρα της Αιγύπτου και θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα για την περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυση αυτών των σχέσεων σε όλους τους τομείς».

Πηγή: ΚΥΠΕ