Χουριέτ για Αρχιεπίσκοπο: «Άκουσε για χρήματα και ξέχασε τον εχθρό»

 


Διαβάστε επίσης, Υπ. Εμπορίου: “Ούτε μέρα χαμένη στους σχεδιασμούς για ΦΑ” και Ελκυστική για τους Κινέζους η Κύπρος.


Ο Ομέρ Μπιλγκέ γράφει ότι ενώ ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει για το μοναστήρι (του Αποστόλου Ανδρέα) «εάν το επιδιορθώσουν οι Τούρκοι, να γκρεμιστεί, να πάει», μόλις το θέμα ήρθε στα λεφτά – όπως αναφέρει – ανακοίνωσε ότι στηρίζει το να φτάσει το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε δήλωση του Αρχιεπισκόπου πως «εάν είναι προς όφελός μας να φτάσει το φυσικό αέριο που θα βγει μέσω αγωγών από την Τουρκία στην Ευρώπη, ας πάει στην Τουρκία», σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε μια εκδήλωση στη Λάρνακα. Ο επικεφαλής της εκκλησίας, σημείωσε επίσης ότι θέλησε να δημιουργήσει καλές σχέσεις με όλες τις ξένες χώρες και την Τουρκία και είναι ανοικτός όταν πρόκειται για το όφελος του κυπριακού λαού, των Ε/κ, των Τ/κ και των άλλων μειονοτήτων.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην κρίση που έχει επηρεάσει την Κυπριακή Δημοκρατία, στο δημοσίευμα του περιοδικού Economist την περασμένη εβδομάδα και στο ότι η εταιρεία Debenhams έκλεισε το κατάστημά της στη γνωστή λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία, γεγονός που αποδίδει στην οικονομική κρίση.

Πηγή ΚΥΠΕ