Βλέπουν τη CIA πίσω από την ταινία “Zero Dark Thirty”


Διαβάστε επίσης και δείτε video γιατί χτύπησαν Ινδό πολιτικό και για την πρώτη μεταμόσχευση χεριού που έγινε στην Αγγλία.


Τις διασυνδέσεις μεταξύ των παραγωγών της νέας ταινίας “Zero Dark Thirty” και αξιωματούχων της υπηρεσίας πληροφοριών, CIA, εξετάζει η επιτροπή πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, η πρόεδρος της επιτροπής εξέφρασε τις έντονες αντιδράσεις της σχετικά με ορισμένες σκηνές της ταινίας, κατά τις οποίες, όπως υποστηρίζει, αφήνεται να εννοηθεί ότι το κλειδί για τον εντοπισμό του Οσάμα Μπιν Λάντεν αποτέλεσαν οι “διεξοδικές ανακρίσεις” κρατουμένων από τη CIA.

Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, η επιτροπή πρόκειται να εξετάσει αρχεία όπου πιθανώς έχουν καταγραφεί επαφές μεταξύ αξιωματούχων της CIA, της σκηνοθέτιδας Κάθριν Μπιγκελόου και του σεναριογράφου Μαρκ Μπόαλ.

Οι ερευνητές θα εξετάσουν κατά πόσο η υπηρεσία κατασκοπίας παρείχε στους παραγωγούς της ταινίας “ακατάλληλη” πρόσβαση σε απόρρητο υλικό και εάν μέλη του προσωπικού της CIA είναι υπεύθυνα για την σκιαγράφηση των σκληρών πρακτικών ανάκρισης, που όπως φαίνεται στην ταινία, χρησιμοποιούν οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών.

Η ταινία “Zero Dark Thirty” εξιστορεί την προσπάθεια για τον εντοπισμό του ηγέτη της Αλ- Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν και την αμερικανική επιδρομή κατά την οποία και σκοτώθηκε. Στοιχεία δείχνουν ότι η CIA αλλά και το Πεντάγωνο παρείχαν στους παραγωγούς της ταινίας εκτεταμένη πρόσβαση σε απόρρητο υλικό, αναφέρει το Ρόιτερς.

Η CIA δεν έχει κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.